Originally Posted by
ActuallyMelik
Bana borsa yükselip durdukça hükümete bir cesaret geliyor gibi gelmeye baþladý. Borsa yükseldikçe bir þekilde insanlar para kazanabiliyor, fazla seslerini çýkartmazlar gibi düþündüklerini düþünmeye baþladým.
Benim de yatýrýmlarým var ama bu saçmasapan ekonomi politikalarýna son verecekse borsanýn dipleri süpürmesini istiyorum. Bu nedir arkadaþ ya? Dolar 17 lira olur ses yok, mazot 28 lira olur ses yok, bir kilo peynir 100 lira olur kimseden ses yok. Niye? E iþte borsamýz çok ucuz, yükseliyor, bak para kazandýrýyor, bak sermaye piyasalarý iþliyor diye parasý olan, bu nedenle de bu fahiþ zamlardan etkilenmeyen, ama sesi en çok yükselebilecek güruh artý sermaye sahipleri sus pus oturuyor çünkü borsa soluksuz yükselip rekorlar kýrýyor, belli bir kesim tatlý tatlý para kazanmaya devam ediyor. Görünürde her þey toz pembe (dediklerim adeta sus payý alan KKMciler için de geçerli).
Þimdi de kiralara %25 zam sýnýrý getirilmiþ. Her þeyin fiyatý %200 artmýþ, bunun sorumlusu ev sahipleri mi? Ýyi olmuþ aslýnda; fiyatlar arttýkça ellerini ovuþturup aradan ben de paramý c ukkalarým diye gizli gizli seviniyorlardý. Ne demiþler? Hukuk her zaman herkese lazým olabilir. Zamanýnda karþý çýkman gerekenlere karþý çýkmazsan eninde sonunda senin de günün gelir. Þimdi de siz aðlayýn (ki benim annemlerin de iki evi var kirada ve sabah babam (mecazen) aðlamaya baþlamýþtý bile).
Yer Ýmleri