silinebilir, yeni fark ettim![]()
silinebilir, yeni fark ettim![]()
Þimdilik tcd, goh, yle, rpd aðýrlýklý olarak devam ediyorum, zaman zaman da tý3 ve tte alýp sattýðým oluyor. Yabancý fonlarýn hemen hemen hepsinden ve nrcden çýktým. Rpd benzeri daha defansif olan fonlardan tavsiye edebileceðiniz, inceleyebileceðim fon ne olur? Zaman zaman da halka arzlara girip çýkýyorum. Bir süre daha böyle gidip, daha sonrasýnda defansif deðiþkenlere ve hvk benzeri borçlanma fonlarýna dönüp zaman zaman çeþitli endekslere dayanan, alýp satabileceðim, takibi kolay hisse yoðun fonlara girip çýkmayý düþünüyorum, okkalý bir düzeltme gelene kadar. Ýlave olarak yeni yýl planlarýmda, kredi kartýyla toplu ödeme yapacaðým görece uzun vadeli befastan kafama göre oluþturacaðým bir bes planý, bir miktar kenara döviz, biraz arsa yatýrýmý ve kafa dinlemeyi düþünüyorum.
Beste de maksimum devlet katkýsý alacak kadar girerim anca diye düþünüyorum þimdilik
Ziraat Portföy Fon Sepeti Fonu (ZPC)
Bunu incele istersen. Yýl sonuna kadar alýþlarda sýfýr stopaj var. Yönetim ücreti çok düþük 0,073 risk oraný 4
https://www.ziraatportfoy.com.tr/tr/...on-sepeti-fonu
Zpc bist düþüþlerinden çok etkileniyor, aldýðým oldu önceden. Ama bist çok düþtüðünde hatrý sayýlýr bir þekilde düþüyor
ZPC yi 1,5 yýldýr falan bilmiyorum. ondan önceki yýllarda hiç para kazanmadý. þu anlamda kazanmadý. bir gün iyi bir gün kötü. þimdi kazandý yarýn kazanacak derken OSL,AHU kadar para kazandý. 3 yýl takip ettiðim fonlarýn içinde bu da vardý. riski 4 olan fon kadar hiç kazanmýþlýðý yk.
Yer Ýmleri