Vay be.. 1 puan fazla faiz için banka banka koþturduðumuz günlerden bir gecede %25 eksi yazdýðýmýz günlere
Benim portföy de tam 1 ay önceki deðerine düþtü. Bu ay yerimizde saydýk...þimdilik tabi
MJB bugün -%19 geldi ben daha fazla bir götürü bekliyordum.
Þimdi bu MJB nin içinde; AFS, AOY, IPJ yabancý fonlar var ve bunlarda ortalama -%25 yazdýlar.
MJB nin bugünkü -%19 hesabý içine dahil oldu mu acaba bu 3 fonun ortalama -%25 i, yoksa yarýnki hesaba mý dahil olacaklar, yani 1 gün geriden geliyor olabilir mi?
Kafamda deli sorular....
Yarýn kavala davasýnda tutukluluk durumu incelemesi var, çýkacak karar dolara aþaðý yönlü etki edebilir.
Banka faizleri %20'leri bulmuþ.
DÇM'lerde %17 veren varmýþ.
Bist daha da düþebilir.
Dengeli portföyün ve risk kontrolünün önemi saatlerce anlatýlsa þu iki gün kadar iyi ders çýkarýlamazdý. Bir musibet bin nasihatten evladýr.
Getirilen sistemin çarpýklýklarý ortada ilk olarak sanki bir hale etkisi gibi insanlarý sarstilar ama orta uzun vade de dünyada ve bizde hiper enflasyon gerçeðini deðiþtirmez ve çözüm deðil bu arka kapý çözümler. Uzun vadeli tahviller bize piyasanýn fikrini ve gerçeði söyler. Hisse fiyatlarýna da girer.
Sütbiyik dahil artýk yazmayan bir cok arkadaþýn fikirleri deðerlidir. Anlaþýlmasý kolay olmasa da. Onlarca sayfa goygoy okumaktan iyidir.
Yer Ýmleri