Nasdaq endeksinin yüzde 2 artý yaptýðý yerde,
Tff fonu eksi yazdý ben mi yanlýþ görüyorum?
Bu fon yöneticisi hala görevde kalabiliyor. Yazýk
Nasdaq endeksinin yüzde 2 artý yaptýðý yerde,
Tff fonu eksi yazdý ben mi yanlýþ görüyorum?
Bu fon yöneticisi hala görevde kalabiliyor. Yazýk
umutsuzluk çaresizlik iþin temel boyutu. bir de teknik boyutla ilgili olmak gerekir ki çok da derin eðitimlere gerek yok bunun için. investingden günlük mum grafik aç, çek iki çizgi tamamdýr.
dikkat ederseniz bandýn dibine deðene kadar sabredemeyen bir kitle var. o halde grafikteki bu kadar geniþ bir bandý aþaðý ne kýrabilir. üstad mert yýlmaz'ýn dediði gibi ancak seçim sonucunun cb birinde, meclis diðerinde þeklinde bölünmesi olabilir ki ben onda bile fýrlayýp gidecek kur yüzünden 4k altýnda uzun süre kalacaðýný sanmam.
bilgilendirme için teþekkürler. abi ayýbettin windows 98 kurmanýn, badsektör onarmanýn, tek tek virüs ayýklamanýn, çöken bilgisayara 1 gün boyunca yedek yüklemenin cenderesinden geçmiþ adamlarýz biz bunlarý yapamazsak kim yapacak?: ) geçen senelerde eski iþyerimde çöken hms network programýný tekrar kurmam için beni çaðýrdýlar kendimi rambo'nun filmlerinde bu iþleri artýk býrakmýþ ama baþkanýn özel emriyle göreve mecbur dönen elemanlar gibi hissettim vallah: )
Bu fon yöneticilerini iþe alýrken ne gibi kriterlere tabi tutuyorlar acaba?
Mesela tacirler hisse senedi yoðun fon (TKF). Son bir yýla bakýyorsunuz, kör birini fon yönetiminin baþýna getirseniz bir yýlda %100'e yakýn getiri saðlayacaðý bir dönemde sadece %51 getiri saðlamýþ. Bu fonda Tacirler'in ismine güvenen tam 8300 zavallý, parasýný park etmiþ durumda. Muhtemelen sayý daha çoktu da insanlarýn bir kýsmý uyandý. Ona en yakýn fonlar bile %80 getirmiþ (genelde katýlým fonlarý).
Ama Deðiþken'e bakýyorsunuz, %102 ile bayaðý bir hisse fonu gibi hareket etmiþ. Kendisine en yakýn HSBC Degiþken, bir de atak/ agresif deðiþkenler var.
Bir fonu ortalamanýn üzerine çýkarken bir fonu ortalamanýn çok altýna nasýl inebiliyor? Yönetim bu performanslarý izlemiyor mu? Siz Deðiþken'de harikalar yaratýrken bu rallilerin rallisi dönemde nasýl böyle zavallý bir performans gösterebildiniz diye hesap sormuyor mu? Her fon için ayrý ayrý biryönetici mi var? Ayný kurum içinde birbirlerinin performansýna bakýp sen burda hata yapýyorsun demiyorlar mý acaba?
Þimdi ben Deðiþken'e baksam, Hisse yoðun fonun daha iyi getiri saðlamasýný bekler ve gönül rahatlýðýyla oradan da pay alabilirim. Tuzaða düþüyoruz resmen.
Yer Ýmleri