Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
sayýn hellistheothers, bu ekstralarý hic almayan ya da en az alan bir kurum önerebilir misiniz? ve yüklü miktardaki hisselerimi virman yaparsam çok fazla ücret çýkar mý emin olamýyorum... çünkü bilgi vermiyorlar... þu kadara mal olur falan demiyorlar... selamlar...
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Aslýnda bir çok kriteri deðerlendirince bana en uygun o geldi onu kullanýyorum
bir tek dezavantajý var. bazý bankalar fon alým sýrasýnda takas günlerinde kendi para piyasasý fonunu alýyor , ama ziraat repo yapýyor çok düþük (%4) orandan.
ben sürekli biriktirme usulü küçük küçük aldýðýmdan çok rahatsýz etmiyor ama toplu alýyorsanýz bu da bir kriter olabilir.
selamlar, bilmukabele
Bu arada tekrar fon alýmýna baþladým.
10 hisse yoðun fondan oluþan bir portföy yaptým.
Son 6 aylýk getirileri ile takip ediyorum.
6 aylýkta bist100 gerisinde kalan fonu çýkarýp, bir baþka fon ikame ediyorum.
Hedefim aylýk bist100+2 ; yani aylýk %2 relatif yapmak.
teorik kabul : uzun vadede endeks dolar bazlý ayný yerde kalacak ( bist100 baþlangýcýndan beri 50-500 dolar arasý gidip geldi )
Güncel 225 dolar civarý.
yani nominalde getiri olmayacak , aylýk %2 relatifler yýllýk bileþikte 25-30 civarý reel getiri yapacak.
Periyot : 5 yýl
Mayýs ayý baþýnda baþladým. Þu anda relatif getiri %2.14 . hedefimle uyumlu gidiyor.
Özellikle son 2 ayýn hiç tadý yok, hangi fon olursa olsun
iþin püf nöktasý çeþitlendirme yaparken, kertik yönetiminde baþarýlý olan fönlarda portföy aðýrlýðýný yoðuþturmak. bu yoðuþturma sürecinde, fön yöneticisinin mantalitesini anlamak, anahtarýnýn sizde olduðu kilit öneme sahip bir olgudur.
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer Ýmleri