Arkadaþlar, fon konusunda acemi olduðum için acemicede bir soru soruyor olabilirim.Hisse fonlarda 10 adet fona eþit para ile alýþ yapmak için ve fon içeriðini bilmeden nasýl bir elemeyle seçim yapmak doðru yatýrým olmuþ olur.Fikirlere ihtiyacým var.
kendimce bir excel elemesi yaptým ve aþaðýdaki fonlar çýktý , fikirlerinizi bekliyorum.
AFT AK PORTFÖY YENÝ TEKNOLOJÝLER YABANCI HÝSSE SENEDÝ FONU
AFV AK PORTFÖY AVRUPA YABANCI HÝSSE SENEDÝ FONU
YAY YAPI KREDÝ PORTFÖY YABANCI TEKNOLOJÝ SEKTÖRÜ HÝSSE SENEDÝ FONU
TMG ÝÞ PORTFÖY YABANCI HÝSSE SENEDÝ FONU
AFA AK PORTFÖY AMERÝKA YABANCI HÝSSE SENEDÝ FONU
GBG INVEO PORTFÖY G-20 ÜLKELERÝ YABANCI HÝSSE SENEDÝ FONU
AFS AK PORTFÖY SAÐLIK SEKTÖRÜ YABANCI HÝSSE SENEDÝ FONU
Ben tefas tan hisse fonlarýn excel dökümünü alýp her dönem +getirenler olarak eleme yapýnca bu yabancý fonlar kaldý diðerleri elenmiþ oldu.Daha doðrusu uzun dönem kýsa dönemden daha fazla getiri elde edenler.Doðru bir seçimmi oldu bilemiyorum.
Sorumu hem yerli hisse fon hemde yabancý hisse fon olarak deðþtirmiþ olayým.10 adet yatýrým yapýlabilir fon demiþ olayým.
Birde borsadan hisse alýþ zaman önemi fonlardada olmuþ oluyor anladýðým kadarýyla.Borsa düþtüðüzamanlarda fon almalý galiba.
Bir fonun gecmis getirisi gelecekte de ayni getiriyi saglayacagi anlamina gelmez ornek olarak taramanizda tematik fon olarak saglik sektoru fonu cikmis bu fonun getirisi covid dalgasi ile bu temaya yatirimin yonelmesi ile olusmustur gelecekte bu tur kuresel olaylarin olup tematik saglik sektorunun onde olacagini dusunuluyor ise yatirim mantikli olacaktir oncelikle yatirim yaparken makro resmi onunuze koyup o sekilde yatirimlarinizi yonlendirmeniz olumlu olacaktir.
Yerli hisse fonlarinda da kimisi deger yatirimina gore yatirimini yapar ( örnek MAC ) kimisi daha orta kisa olcek sirket getirilerine odaklanir ( örnek NNF - HVZ ) kiminde banka holding agirligi fazladir kiminde sanayi sirketleri agirligi fazladir fonlari tanimaniz suzgecten gecirmeniz gerekmektedir
SM-M526BR cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Para piyasasý fonlarý mevduat kadar güvenlimi? Daha önce dükkaný kapatýp giden ppf oldu mu? Günlük faiz olarak vadeliden daha cazipler ancak daha mý riskliler?
Yer Ýmleri