https://www.bloomberght.com/global-p...zaladi-2336245
Etik olarak bence de tartışmalı bir durum. Insider trading şüphesi de söz konusu. Londra Borsasında bu şirket özelinde portföy yöneticisi nasıl detaylı takip inceleme yapabilir şüpheliyim.
NNF göstere göstere yapıyor.
Quagr deki durumu düşündüğümüzde patron dışarıdan alım yapılmasını sağlıyor.
Burada alım yapan fon tefasta işlem gören bir fon.
Burada 2 farklı senaryo var gibi.
Yanlış isem lütfen düzeltin.
Eğer yukarı gidecek ise patron böylece daha fazla kazanç yapabilir.
Eğer aşağı gidecek ise bunu fon üzerindeki yatırımcılara kilitlemiş oluyor.
Kafam karıştı biraz.
Hisse yoğun alacak olsanız ne alırdınız?
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
[IMG][/IMG]
26 temmuzda ben bunu izah etmiştim... fonlar bazen kimlik değiştirir... fonların izahname değişikliklerine bakmazsanız, aktif olarak takip etmezseniz , tefas'taki geçmiş getirilere bakmak yanıltıcı olur... tefas'taki geçmiş getirilere bakarken ilk önce o baktığınız geçmiş getirinin '' vadesi içinde '' fonun izahnamesinde , fonun stratejisinde , karşılaştırma ölçütünde veya fonun karşılaştırma ölçütü yoksa fonun eşik değerinde ve fonun hangi risk aralığında yönetileceği konularında değişiklikler olmuş mu ? bunlara bakmadan tefas'taki geçmiş yüzdelere bakmak fevkalade yanıltıcı olur.
Son düzenleme : Lucky Player; 10-08-2023 saat: 00:20.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Altın ve gümüş fonlarıyla ilgili kafama takılan bir soru var.
Dün ons gümüş %2, ons altın %0,5 değer kaybetti. Tefastan bakıyorum gümüş fonları %2 civarı düşmüş, altın fonları %1 artmış.
Altın ithalatına koyulan kota düzenlemesi bu duruma neden olabilir mi?
Yer İmleri