kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Þöyle soylim hocam.yatirimin vadesi konusunda eðer beni tatmin ederse yani para piyasalarý üstünde kýsa vade olsun uzun vade olsun sürekli kalýrým. Hisse iþlerini de yavaþ yavaþ býrakacam.sadece 2 hisse býrakýp bedelsiz hikayesi olanlar filan gerisini satýp fon alacam.hisse düþüþlerde çok psikolojimi bozuyor o yüzden.artik beklemek yoruyor. Onun için ideal bi getiri devam..
Ayný bire bir yaþadýðým duygularý yazmýþsýnýz. Evet çok çok uzun vade hisse yatýrýmý belki iyi getiri olabilir ama bende bundan sonra 5 yada 6 fonda olmayý tercih edicem gibi. Hisse piyasasýnda psikoloji çok önemli. Bu yaþtan sonrada benim için ý ý. Zararda olanlarý beklemekten baþka çare yok. Ama yeni alýmlar zor artýk. Bazen düþünüyorum da 25 yýldýr ne yaptým. Ýlk aldýðým hisseyi tutsam paranýn altýnda kalýrmýþým. Yapamadýktan sonra züðürt tesellisi. Býrakalýmda artýk iþi bilenler paramýzý yönetsin. Herkese iyi bayramlar. Saygýlar.
Herkese iyi bayramlar.
En düþük risk kýsa vadede, Para piyasasý fonlarýnda þuan yýllýða vurunca 40 ve üzeri getiriler var, stopaj muafiyeti de yýl sonuna kadar uzadý.
Risk olarak bir-iki týk üzerinde orta vadede(min 6ay), takibimde stopajsiz tarafta çoklu varlýk katýlým fonlarý (ffh, cvk, kcv) var. Bunlarýn benzeri stopajsýz fon sepeti fonlarý da var.
Yüksek risk, uzun vadede(min 3 yýl) her zaman tercihim iyi yönetilen hsyf fonlarýnda, tabi oynaklýðý kaldýrabilmek için iyi bir çeþitlendirme(para piyasasi ve altýn fonlarý) yapýlmasý gerekiyor.
Saygýlar.
Yer Ýmleri