zp6 yaklaşık -%2.46 ... Yeni fiyat 28.21
Orası öyle az getiriyor ama miktarlar çok değil diye eurobond almak istemedim, aslında borsadan çıkıp tamamen eurobond'a geçmek gibi bir niyetim vardı da bir türlü zararı kurtarıp hisseleri satamadım, bu sırada da eurobond faizleri de düştü şimdilik olmadı yani. Dibs konusunu da tam incelemedim aslında ona bir bakayım.![]()
Re-pie nasıl portföy yönetiyr böyle.RPD ve RIK hiç düşüş yaşamıyor sanki.
bir kere türevde çok başarılılar orası kesin. ama sıfıra yakın zarar gibi bir sonuca sadece türevle ulaşmadıkları da kesin. benim teorim bistte ve dövizde yükseliş zamanları getirinin bir kısmını getiriye yansıtmayıp biriktirerek düşüş zamanlarında ekleme yapıyorlar. özellikle bist düşüş trendine girdiği zamanlar her gün 0.09 getirmesi benim en büyük delilim. bu standart faiz getirisidir, %20-30 hisse taşıyan bir fonun her gün bu aynı rakamı getirdiğine inanmak için saf falan olmak lazım. kısacası seni üzmüyor strese sokmuyor faizini alıyorsun işte fondan kaçma diyor. ama yılın sonunda toplam getiriye baktığınızda süpriiz bi bakıyorsunuz hisse fonların getirdiğinin sadece yarısını almışsınız: )
yine de ben memnunum, bist aşırı yükseldiği zamanlar çıkıp çakılmayı beklemek ve dip yapınca tekrar hisse fonlara geçmek için biçilmiş kaftan. stres sevmeyen param sabit faiz üstü getirsin ben borsa takip etmek zorunda kalmayayım işime gücüme bakayım diyen eski mevduatçılar için de biçilmiş kaftan. büyük bir eksiği kapatıyorlar iyiki varlar.
Son düzenleme : friendly_1980; 26-08-2023 saat: 23:26.
Yer İmleri