Sn byrolt bunu hazýrlamak zor deðil. 1 fon 2-3 dk max.
Fonun baþarýsýna bakmýyorum burada.(Daha önceki sayfalarda fonlarýn baþarý ve durumlarý hakkýnda paylaþýmlarým olmuþtu.)
Sonuçta dediðiniz gibi 20-30 hisse ile ilgileniyorlar.
Bir iki ay gelecek kap bildirimlerini güncel tutup fýrsat kovalamak lazým...
Para piyasasý fonlarýnda borçlu çikma ihtimalimiz var mý acaba?
Gedik in IRY si bi kaç gün iyi gittikten sonra dün resmen yarýya düþürmüþ getirisini.
diðer fonlar 1 m a ortalama 873 getirirken bu 419 getirmiþ. PYÞ personeli pavyona filan gidip masraf yazabiliyor mu acaba fona?
bunu þikayet edecek bir birim var mý. yoksa gedik e güvenene müstehaktýr mottosundan mý gitmeli
O hesap portföyün yöneticisine kalmýþ, çok zor deðil.TCD zaten son zamanlarda eskisi kadar baþarýlý deðil.Hisse senedi piyasasýnýn iyi olduðunu düþündüðü dönemde hisse portfyünü %150 seviyesine çýkarýyordu.VIOP u doðru kullanýrsanýz o getirileri elde edebilirsiniz.GZN,IPB,TPP,NRC bunu yapýyor..Bu tiplerin daðýlýmýnda VIOP teminat kýsýmlarý büyük oluyor genelde.Bunlar baþarýlý olanlar.Baþarýlý olamayanlarý ilgilenmediðimiz için pek bilmiyoruz.Yapanlarýn hepsi de baþarýlý deðil.
Uzun süredir hisse senedi ve hisse fonunu birlikte taþýyan biri olarak, ortalamada fonlarý geçemediðimi gördüðüm için ve ayný zamanda aileme daha fazla zaman ayýrabilmek amacýyla Temmuz baþýndan bu yana elimdeki hisselerin tamamýný hisse fonuna dönüþtürdüm.
"Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir."
Hiç borsa bilmeyen borsayý kumar olarak gören birini bist hisseleri almasý için ikna ettiðinizi düþünün.
Sana Türkiye'nin en varlýklý grubunun hisselerini alalým yalan dolan olmaz, batmaz kokmaz dediniz ve ikna oldu.
Koç grubu hisseleri aldýrdýnýz 1 sene önce.
Adamýn kazancý tüm hisse fonlarýnýn 1 yýllýk getirilerinden fazla.
Eee ne diye fonlara yönetim ücreti ödüyoruz???
Hiç bir þey bilmeyen sadece saðlam güvenli olsun diyen birinin portföyünü bile geçemiyorlarsa.
Son 1 yýllýk koç hisseleri kazançlarý
1- Arçelik - %127
2 - Aygaz - %235
3- Ford - %276
4 - Koç Holding - %266
5- Otokar - %197
6- Tofaþ - %332
7- Türk Traktör - %490
8 - Tüpraþ - %198
9 - Y.Kredi - %219
10 - Tat Gýda - %110
10 hisse 1 yýllýk kazanç ortalamasý %245
Temettüler hariç. Temettüleri eklesen 300 olur.
Yer Ýmleri