Profesyonel olanlar her zaman daha az kazandýrýr. Bu normaldir.
100 milyon yatýrým yapanýn aldýðý risk ve getirisi, 1 milyon yatýrým yapanýn getirisinden her zaman daha azdýr. Orta-uzun vadede pro geçer. Geçemiyorsa seçilen pro yanlýþtýr, sektör yanlýþtýr vs. ve zamanýnda deðiþtirilmemiþtir.
Yani tamamen haksýz deðilsin gerçekten kötü hisse fonlarý var.Fakat iyi fonlar da var.Ben fonlarý biraz da aracý kurumlarýn model portföy performanslarýyla ölçüyorum.Bunlar da %100 hisseden oluþmalarýna raðmen bahsettiðim fonlarý fazla geçemiyorlar.Hatta YF model portföyü hariç hiçbiri geçemiyor.YKY model portföy de hemen hemen ayný.Diðerleri hep geride.Halbuki fonlarda nakit yönetimi var,fon ücreti var,masraflar var,SPK kýsýtlarý var.
Kiþisel olarak genelde 30 içinden seçtiði için ben yýllardýr HVS fonundaydým, çok memnunum.Yýlbaþýndan beri HKR fonuna geçtim.Aðýrlýklý olarak HKR çeþit olsun diye de GBH ve FSG ekledim.Yýlbaþýndan beri çok tatminkar ggidiyor hisse portföyüm.Yalnýz hiçbiri YF model portföyü geçemiyor.Hisse zevkimi onunla tatmin ediyorum.Bugün yine %5,2 yaptý YF.Bir inceleyin isterseniz bahsettiklerimi.
Geçmiþte 31 aralýk ve onu takip eden 1-2 gün eksi yazmýþtý bazý ppfler.
Yani ppf'nin de eksi yazmasý mümkün ama çok istisna.
Tabi içindeki özel sektör bonolarýndan bir terslik çýkarsa eksi yazma oraný artabilir. ppflerin içindeki özel sektör bonolarýna bakmakta fayda var. Bazýlarýnda adýný duymadýðým þirketlerin bonolarý var.
Buralardan girilir mi dememek lazým.
Þu enflasyonist ortamda bistin çökeceðini falan düþünmek hatalý bence.
Domatesin fiyatý anlamlý olarak düþerse bistte düþer.
Yani her seviyeden girilir ama kademeli kademeli.
Bu arada kýþ aylarýnda domates kg fiyat tahminim 100 TL.
Ýlgilenenlere duyurulur.![]()
Fon için defansifler seçilmelidir , illa agresiflik isteniyorsa tabi zaman varsa direkt hisse al/sat yapýlabilir , 2 seçim arasý 55 TL olan kocholding 134 olmuþ masallah
Rpd +3,76
rýk +2,76
yas +3,83
mac +2,37
Yas'ý daha fazla beklerdim. Kendim eþit oranda koç iþtiraklerine bölsem daha fazla getirirdi gibi.
Uyuþmadý bir türlü dem'e "ben"de ki meþrep
Yer Ýmleri