Günaydýn
2022 yýlýnda PPF lere çok fazla para giriþi var.
Son 10 günlük getirileri 0.44 lerde dolanýyor. Bence diðerlerine göre kýyas kabul edilemez.
Sanýrým insanlar mevduat yerine burada olmayý tercih ediyor.
Günaydýn
2022 yýlýnda PPF lere çok fazla para giriþi var.
Son 10 günlük getirileri 0.44 lerde dolanýyor. Bence diðerlerine göre kýyas kabul edilemez.
Sanýrým insanlar mevduat yerine burada olmayý tercih ediyor.
BÝRAZ ERKEN DAVRANMIÞ OLABÝLÝRÝM...
sepetimin TL bazlý kýsmýna dün TKF,NNF,TCD,GOH aldým...bugünde ADP,OPH alacaðým...
baþka önereceðiniz,þuna da bak dediðiniz, aktif yönetildiðini düþündüðünüz HÝSSE YOÐUN FON varmý?
Öneri deðil ama HUB var.
ÝSTANBUL PORTFÖY KATILIM HÝSSE SENEDÝ FONU (IVF) bir gecede %20 deðer kaybetmiþ gözüküyor. Bu nasýl olabilir?
Ýstanbul Portföydekiler ne yapýyor Allah aþkýna? Saðlam, aklýbaþýnda dedik, çoðu fonunda uç hareketler, abes iniþ çýkýþlar.
IVF, yeni alýma açýldý. Fonda az bir miktar para var, bugün ilk kez daðýlýmý paylaþmýþlar tefasta(%100 hisse). Ýlk gün yatýrýlan az miktardan bir takým masraflarý kestiler sanýrým ondan böyle bir düþüþ gözüküyor olabilir.
Ben de Ivf'ye bugün, ilkkez bir miktar alým verdim. Normalde katýlým esaslý fonlarýn nemalanmamasý veya faizsiz enstrümanda nemalanmasý gerekirken, alým miktarý repo olarak gözüküyor. Arayýp durumu iletecektim ama daha önce müþteri hizmetlerine ulaþamamýþtým. Açýkcasý uðraþmak istemedim, anlatmasý zor olabiliyor.
ukrayna olayi ve durumlari dusundum, dun elimdeki fonlarin yuzde 30una satis verdim, geldikce borclanma araclarina gecicem artik, yuksek risk ten gina geldi...
son 3 gun pozitif ama sonraki 3gun negatif, elde var dortgunluk para piyasa fon getirisi, yani onun bile iki gunu buhar olmus, artik yeter biraz sabit getiri az ama oz olsun......
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Yer Ýmleri