-

Originally Posted by
hayrani
üstadım o arkadaş bendim, teşekkür ederim. ziraat fonları enteresan. bazan ciddi ataklar yapıyor, tamam diyorsun artık toparlıyor, sonra yeniden performans düşüşü oluyor. bir de garantinin agrasif değişken fonu dahi hsa'ya yakın getirmeye başladı. bizim en büyük sıkıntımız, ülkemizdeki fonların güzel yönetilememesi. bunu özellikle de değişken fonlarda hissediyorsunuz. agrasif değişkenlerde hisse pozisyonları en düşük yüzde 30'a çekilip yüzde 90'a da çıkabiliyor. lafa gelince piyasalardaki fırsatlara göre pozisyonlanıyoruz deniyor ama uygulamada hiç te öyle olmuyor. aslında piyasa şartlarına göre hisse altın demeden her fırsatı aktif değerlendiren değişken bir fona yatırım yapmayı çok isterdim ama maalesef böyle bir fon, sadece hayallerimde kalıyor. bol kazançlar dileğiyle.
serbest fonlarda durum nasıl?
-
Değerli arkadaşlarım merhaba . AYA ve GSP temettü ödeyen fonların dahibi olup da , aksaklık yaşayan var mı ? Ben AYA fonu sahibiyim . temettü ödemesi henüz hesabıma geçmedi. Bilgisi olan aydınlatabilir mi? ATA Yatırım bankanız ile görüşün dedi.
-

Originally Posted by
hayrani
üstadım o arkadaş bendim, teşekkür ederim. ziraat fonları enteresan. bazan ciddi ataklar yapıyor, tamam diyorsun artık toparlıyor, sonra yeniden performans düşüşü oluyor. bir de garantinin agrasif değişken fonu dahi hsa'ya yakın getirmeye başladı. bizim en büyük sıkıntımız, ülkemizdeki fonların güzel yönetilememesi. bunu özellikle de değişken fonlarda hissediyorsunuz. agrasif değişkenlerde hisse pozisyonları en düşük yüzde 30'a çekilip yüzde 90'a da çıkabiliyor. lafa gelince piyasalardaki fırsatlara göre pozisyonlanıyoruz deniyor ama uygulamada hiç te öyle olmuyor. aslında piyasa şartlarına göre hisse altın demeden her fırsatı aktif değerlendiren değişken bir fona yatırım yapmayı çok isterdim ama maalesef böyle bir fon, sadece hayallerimde kalıyor. bol kazançlar dileğiyle.
Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum üstadım . Belki fon ilk kurulduğunda müşteri sayısını artırabilmek için çaba sarfediliyor ,Belirli bir doygunluğa ulaşınca pek çok şeye dikkat edilmiyor .
Aslında yerli hisse senedi fonlarını alma taraftarı değilim , çünkü borsa da kendim alıp satıyorum .. ama bu ZJL yi BİST 100 dışı hisselerini tanımadığım için aldım
Üşenmedim geçen gün hisselerin tek tek ağırlıklarına göre günlük getirisini hesapladım ,benim hesapla,fonun açıkladığı fiyat alakasız oldu , ertesi günde fonun tüm ekibi değişti , tesadüf mü bilmem artık , portföyünü daha yakından incelediğimde hisseler fena değil ama halka açıklık oranı %95 olan ve sürekli düşen bir hisseyi ellerinde tutmaları dediğim gibi işi önemsemediklerinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum
-

Originally Posted by
tele vole
borçlanma araçları neden bu kadar az hatta eksi getirmeye başladı ne kadar daha bu sürer fikri olan var mı? ppfler bile daha iyi getiriyor şu an.
Tahvil faizlerinin oynaklığından birebir etkileniyorlar. Mesela bugün 2 - 5 ve 10 yıllıklar güzel kazandıracak . Bu sabah dbb - yot - ysu ( kısmen bıst var ) alanlar yarın kazanabilir. Bu fonların grafikleri dipten kafayı çevirmek üzere. Çok kısa ( en fazla 5-8 gün ) süreliğine vurup çıkılabilir. %2 getirse 8 günde iyidir. yatırım tavsiyesi değildir.
-
Yapı Kredi, yeni bir fon çıkarmış. Ne düşünüyorsunuz?
https://www.yapikrediportfoy.com.tr/...ileri/yvd.aspx
-

Originally Posted by
Finans2023
Bu zamanda parayı yesen PPF almaktan daha yeğdir
Yönetim ücreti de akıllara zarar.
Saygılar.
-
https://www.instagram.com/reel/CeguP...d=YmMyMTA2M2Y=
Hayatim kan kirmizi piyasalarda gecer
Yuregim kirilan bir kadehe benzer
Yuzume nefretle bakmayin yeter
Kuresel resesyona giriyorsak , kucuk yatirimci olarak batiyorsak eger
Kime ne bundan...
Bonus olarak bir film sahnesi ile bugunku piyasayi bagdastirdim. Aklima geldi 
https://youtu.be/gHBhKbF2xMA
Dakika 2:50 den basliyor. Adeta bir kan yagmuru piyasalar.
-

Originally Posted by
Black Mirror
Benim portfoyde zarar yazdi tabi normal olarak , cogunluk IJT ve TGE fonlarinda idi. Yuzde 4 civari zarar var. Bi yerden yururuz herhalde Fed in olusturacagi ruzgara yelkeni actik bekliyoruz.
Bazi haberler
https://www.bloomberght.com/dunyanin...-dusus-2310081
https://www.bloomberght.com/dunyanin...ikladi-2309830
Bu haberler isiginda bakarsak enflasyonu gecmeyi birak , bizler gibi kucuk yatirimcilarin portfoyu eksi yazmasi normal olsa gerek. Insan uzuluyor ama yapacakta bisey yok beklemekten baska. Bi yerden ruzgar esecektir. Yelkenimize ruzgar , portfoyumuze para dolacaktir umuyorum.
IJT , TGE biraz FJB. HVS , IPB , KRF gibi fonlardayim. %40 ppf de bekliyorum. Bu miktari KKM mi yapsam yoksa IJT veya TGE ilave yapsam. Bu konuda kafam karisik.

Originally Posted by
supremegod
Sayın Blackmirror, bence kismen nakitte kalmak çok iyi olur. Ben full malda olduğum için düşüşü daha sert hissettim. Yedek akçe candır [emoji4]
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Originally Posted by
Black Mirror
Bazenleri aklima cilginca bir fikir geliyor. Sonra kendimi frenliyorum.
Diyorum ki kendi kendime sepeti filan bosver. Yok tarim yok enerji yok doviz hicbiriyle ugrasma. Dogru anda girmek bir dert , dogru anda cikmak bi dert. Piyasa rasyonel olarak hareket etmezse ne olacak diyorum IJT ve TGE kac ay , kac sene beklerim kim bilir. Kisa dogru gida krizi cikmazsa , fed sayesinde enerji ve emtia fiyatlari daha da duserse IJT ve TGE de ne zamana kadar bekleyecegim kim bilir. Gida ve enerji krizi cikacak diye yatirim yapmistim. Beklentim hala bu yonde. Ama iste bekledigim kriz cikmazsa Bu fonlarin zarari telafi edecek imkanida yok. Belki onumuzdeki 2 sene boyunca eksi yazabilirler.
Ama diyorum bacasi tuten sirket oylemi fon aldigimizda 10-30-50 sirkete yatirim yapiyoruz. Bu sirketlerden bazilari yukselmese bile bazilari iyi yukselecektir. Fon yoneticileri donemsel olarak bu sirketleri tahmin edip analiz edebilirler. Aklimdan bazen cilgin su fikir geciyor 3 hisse yogun fon al , 3 hisse yogun serbest fon al ve 6 ay - 1 yil boyunca hic bakma.
Borsalar dogasi geregi long olmak zorundalar ama tarim , enerji ve sanayi emtialari boyle degil diye dusunuyorum.
Yatirim tavsiyesi olarak algilanmasin lutfen. Zaman zaman aklima gelen dusunceler, yaniliyor olma ihtimalim cok yuksek.
Yedek akce ile alim yapmamisim iyiki yoksa halim duman olacakmis. Piyasalar cok sert , keskin. Yine de zarar ciksin diye kac ay kac sene beklerim kim bilir
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri