Hayır burada anlatılmak istenen kurda yukarı aşağı hareket oldukça sonuçta kar ettikçe devlet paranı ödeyecek ama zarar edince faizini alacaksın yani zarara ortak değilsin kara ortaksın. sonuçta volatilite hareket olacak sabit kur rezjiminde değiliz ve hazine bol keseden para dağıtacak (mı?)
Artık o işlerin sanal olduğuna her zaman düşürme imkanları olduğuna inanıyorum.Bu pazartesi yaşandı ya resmen bende bir aydınlanma oldu.Yahu merkez bankası var , bankalar var,hükümet var bunlar bir tantana çıkarırlar her şeyi yaparlar o kısmı kolay.Zor olan dolar basmak))))))) her oyunda rezerv eksiye gidiyor,işte orada sıkıntı var ,ondan banka kasası diyorum zaten
))))))))
Arkadaşlar dalgalı rejim 2018 krizinde sonra 128in gidişiyle öldü, DEM ile de selası okundu gömüldü. Artık merkez doğrudan bir piyasa oyuncusu sizin benim gibi. Kur farkları ile ilgili ödeme sorununu çözmek için sürekli de oyunda olacak artık her gün volatil bir kur görebiliriz özellikle malum saatlerde. Elvan'ın ve imza atmaya o 2 bürokratın gidişi çok önemli özelliklede o 2 bürokrat. Bu kişiler işin mutfağındaki kişilerin elinde tüm datalar vardı bu sistemin neyle sonuçlanacağını çok iyi biliyorlardı. Bunu mutlaka Elvan ve o kişilerde şahsıma anlatmışlardır o zaman neden buna girişildi yanıt çok basit sermaye kontrolünden önceki son çare olarak görülmüş olabilir. Bazı kişiler bu işin vehametini tam anlamamışlar bu iş ne kadar sürer bilinmez ama sonucun ne olacağını herkes biliyor. Şimdilik gün kurtarılmış havası veriliyor ancak merkez satışı bırakınca daha doğrusu bırakmak zorunda kalınca ne olacağını anlamaya çalışıyor. Umudumuz bu süreçten halkın en az zarar görmesi.
Yer İmleri