Crash çýlarýn yeni yýlý kutlu olsun.!!
Yeni yýlda çok eðleneceðiz.!!
Crash tüm hýzýyla otobanda.!!
Hiperenflasyon tüm hýzýyla Venezuela otobanýnda.!!
Stagflasyon tüm hýzýyla otobanda.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Saðlýk sistemi hakkýnda çok dertliyim. Aslýnda üzülmemek, sinirlerimi zýplatmamak için çok zorda kalmadýkça saðlýk ocaðý dahil hiç bir saðlýk kurumunun yakýnýndan geçmiyorum. Bu ülkede her dönem vatandaþ birbirini düdükledi. 2 eylül öncesi sað- sol çatýþmasý bile ne kadar eðitimsiz bir toplum olduðumuzun göstergesiydi.
Vatan, bayrak vb. ortak deðerleri birileri çýkýp kendi siyasi görüþünün sembolü yapýyor. Karþý taraf ise kýzgýnlýkla sýrf o siyasi görüþe vurmak uðruna bayrakla görünmemeye çalýþýyor. Tam da tuzaða düþülmüþ oluyor.
Doktor meselesi de ; zamanýnda týp fakülteleri çok az iken ülkenin en zeki çocuklarý buralara girebiliyor ve mezun olduðunda toplumdan çok saygý görüyordu. gerçekten de gerek maddi gerek manevi doygunluða ulaþan tabipler, topluma önderlik dahi ediyorlardý. Sonra fakülte sayýlarý artýrýldý, malum fetö sýnav yolsuzluklarýyla hak etmeyen çok tabip çýktý. Bununla da yetinilmedi. Azerisi, türkmeni, suriyelisi dolduruldu. Özverili eski doktorlar ile bunlar arasýnda örtülü de olsa sürtüþme çýktý. Eskiler mobing uygulandý. Ne oldu, sýrf halkýn gözünden düþürmek için özellikle kýþkýrtýlarak darp ettirilen mesleklere kendi yandaþlarý yerleþtiði halde halkta oluþan bu saldýrý kültürünü deðiþtiremiyorlar.
Bazý genç hemþire ve doktorlar çok saygýsýz, üst perdeden azarlayarak konuþuyorlar. ( muhtemelen birilerine güveniyorlar ) Haliyle vatandaþ eski vatandaþ deðil. kendisine saldýrý kültürü aþýlanmýþ bir kez... Oysa meslek etiði ve insan sevgisi olsa ; þartlar ne olursa olsun hasta veya yakýnýyla onlarýn içinde bulunduðu psikolojiyi bilerek konuþmak gerek. Kimse kimseyi laf olsun diye darp etmez.
Þiddet çok kötü bir þey. Çaresiz kalan insanlar, hukuk bilse bile bazen kendini tutamýyor. Öyle çok anlarým olmuþtur ve her defasýnda kendimi ortamdan uzaklaþtýrmayý baþarmýþýmdýr. Bir, iki deðil ki, hemen hemen tüm meslek gruplarý dejenere olmuþ durumda. O kadar ki; marmaray istasyonunda kart bastýðým halde turnike açmadýðýnda , güvenlik görevlisine durumu anlatmak istediðimde el- kol hareketi yaparak tekrar basmamý iþaret edebiliyor. Adam konuþmaya tenezzül etmiyor. Yahu tekrar basýnca kartý 30 dk. kilitliyor sistem. O sinirle neler yapýlmaz ki....
Mesleðini sevmeyen, özveri göstermeyi eziklik sanan insanlar her daim ortamý gerer ve sürekli maðdurum diye sýzlanýrlar.
Saðolsun dostlar biri güzergahý belirtti jul Verne zamanýndan, diðeri de güzergahý çizmiþ. ,makul buldum veya kýþ iyice bastýrýp boðazýn donmasýný bekleyecez.
Bu arada doðru geçen geçmeyen oradan buradan kaktirmaca , yeni paket bunu gerektirir.
Zamlarý insan olanlar yapmaz , Tanrý da yapmaz , zamlarý hep ama hep üç harfliler yapar ..
1999 yýlýnda Sinop merkez aile saðlýðý binasýna çocuðu aþýya götürmüþtüm. Saat 09:45 idi. Koridorda 3 vatandaþ idik. Kimseler yoktu. Odalarýn kapýsýný tek tek açarak görevli aradýðýmda ; Toplantý odasý yazan büyük odada uzun bir masada 8 çalýþan ( 3 bayan dr. ) kahvaltý ediyorlardý. Afiyet olsun dedim ve kapýyý çekerek çýktým. 5 dk. sonra bayan dr. odasýna geçti. Ayaðýnda birbirinden farklý eski ayakkabýsý olan köylü kadýnýn kucaðýndaki 2 yaþlarýndaki çocuk sürekli aðlýyordu. Ateþi varmýþ ve çok öksürüyordu. Doktorun odasýna giderek köylü kadýna yardýmcý olmalarýný yarým saattir beklediðini söylediðimde bana türlü türlü hakaretlerle karþýlýk verdi. Köylü kadýnla aramda iliþki bile kurmaya kalktý. Neyse ki eþim yanýmdaydý.
Hiç cevap vermedim. Köylü kadýný aracýma alarak , saðlýk müdürüne götürdüm. Orada þikayet dilekçesini de yazdým. Sonra hastanede çocuðunun tedavisini yaptýrdýk. 2 gün sonra valilikte bir toplantý da bir proje tartýþýlýrken saðlýk müdürü sivri sivri konuþmaya baþladýðýnda durumu vali beye insanlarýn içinde aktardým. 1 ay içinde saðlýk müdürü ve bayan doktor sürgün edildi. Bazen olaylarý yerel yaþayanlardan dinlemek lazým. Halk yaþadýðýna inanýr.
Bosporos da gelmiþ ise yarýndan itibaren iþler sarpa sarmaya baþlar sanki.
Köprü parasý vermemek için bir diðer alternatif yüzmek. Kuruçeþme den gir Kanlýca dan çýk , 1 saat falan çeker
Yer Ýmleri