Ve bu kadar açýk makas varken trend belliyken yönü biliyorken neden aldý.
Ve bu kadar açýk makas varken trend belliyken yönü biliyorken neden aldý.
kim iflasa oynadý ?
kime çaktý reis ?
Teknik bakýþýnýzý beðenmek ve saygý duymakla beraber, dolarýn kaça kadar düþeceði artýk teknik bakýþtan ziyade piyasa dinamikleri açýsýndan deðerlendirmek bence daha aðýr basan bir bakýþ açýsý.
Düþük kur tekrar ithalat artýþýna sebep olacak. Cari açýk büyüyecek.
Ýlaveten son zamlarla asgari ücret dolar bazlý yüksek kalacak. Bu iþverenleri rahatsýz eder.
Çok sayýda patron fiyatlar artar diye hammadde stoðu yaptý. Anormal zarardalar. Bu da baþka bir rahatsýzlýk.
Þimdi iktidar küçük yatýrýmcýya bu operasyon ile zarar verdi. Resmen dolar aldýn gör gününü dedi. Bu insanlar bunu unutacaklar mý? Zaten 3 kuruþunu deðerlendirmek için dolar almýþ, üstüne yok zamanda zarar etmiþ. Sen bu insanlara alemi cihan olsan bunu anlatamazsýn.
Ýktidarýn seçimde yüksek oy aldýðý þehirler zaten dolarizasyonun yüksek olduðu yerler. Bakmayýn bazýlarýnýn horon teptiðine. Geneli yansýtmýyor o.
Vatandaþýndan , patronuna bu kadar insan bu kadar sýkýntý ve zarara düþmüþken erken seçime gitme þansý bana göre artýk yok. Zaten gitmeyeceðini de belirtti.
Faiz arttýrýmý yapabilir. Ama beton sermayeciler kredi faizlerinin düþmesini istiyor. Her zaman istediklerini aldýlar. O yüzden faiz indirimi devam edeceðini düþünüyorum. Bakalým o zaman nasýl bir döviz hareketi olacak.
Özellikle pazartesi akþamý hepimiz gözüne far tutulmuþ tavþan gibi olduk,burada benden yüz kat deneyimli traderlar var,biri bile o akþam trade etmedi dolar almadý satmadý.Peki o zaman bu kadar satýþý kim karþýladý.Benim aklýma göre dolar o akþam isteseler 8 de olurdu 9 da
Kurumsallardan baþka bunu karþýlayacak yok...tabi erenlerden de...birileri zarar yazdý...birileri yukarýdan çaktý alttan yerine koydu..belki bir kurum diðerini yedi...Bunu bilmek imkansýz...Ama önünde kurumsal ekran olanlar..
Adam diyor ya, biz bunu 'günlerce' düþündük taþýndýk sonra uygulamaya koyduk diye...günlerce, hafta deðil...
Yer Ýmleri