Borsada sanayi sirketleri tavana gidiyor yeniden. Demekki dolarin tekrar cikacagini dusunuyorlar..
SM-M215F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar kuru, ülkede en likit ve hacimli enstrümandý.
MB nýn bile milyar dolarla yaptýðý müdahalenin etkisi dakikalarla sýnýrlý oluyordu...
Þimdi ise gözaltý pazarýnda iþlem gören sýð hisselere döndü.
Ancak 21 Aralýkta bir anlamda TL Dövize endexlenince yüzde 5 bile düþemeyen dolar bir gecede yüzde 40 düþtü...
BU arada 17-18 den dolar alanlar servetlerinden oldular.
Ayný þekilde dolar 2 ayda 18 e vurunca benim gibi TL de olanlarýn servetleri büyük ölçüde erimiþti.
DEM den sonra ve TR deki potansiyellerde yüksek maliyetle oyun dýþý kaldýklarýndan dolarýn taze para kaynaðý kesildi.
18 den 11 e düþtüðünü gören çoðu yatýrýmcý cesaretle artýk dolara girmez diye düþünüyorum.
Buna bir de yabancýlarýn çok önce piyasadan çekilmesi eklenince MB ve Hazine dolarcýlarla TEK KALE MAÇ YAPAR pozisyona geldi.
Bunlarý neden yazýyorum...
Yani eski koþullarla yeni duruma göre teknik analiz yapmak, geçmiþteki bir durumu karþýlaþtýrmak vs. ile beklentiler büyük ölçüde yanýltabilir.
Temel analizde 6 ay sonra 1 yýl sonra haklý çýkýlabilir. Ancak kýsa ve orta vadede doðru olsun-yanlýþ olsun MB ve Hazine dolar/TL grafiðini çizecek gibi geliyor....
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
endeks iyi....bankalar eksi de....
Mart ayýnda da dükkaný kapar merkez.bu nasýl tek kale .gelen her dolarý em Di piyasa.sanirim özellikle aniden saldýrýyorlar.ne kadar dusukten toplansa o kadar kar
finansal acýdan yazdýklarýnýz yeni yol planý gerektiriyor ,Ancak reel sektor konusunu da onemli ,asgari ucret zammý ve kur iliþkisi ,kredi faizlerinin yuksekligi ,iþþizlik ,enflasyon...alýnan finansal kararýn bunlara etkisi 3. gunde goruldu ve dem mevduata ust sýnýr geldi,buyuk kararlarýn sonrasýndaki etkiler cok daha buyuk olur.
USDTRY kuru dün psikolojik 10 seviyesinin diplerine kadar gevþedi. Her ne kadar kamunu yüklü müdahalesi konuþulsa da, "kur korumalý TL vadeli mevduat" ürününün de etkisi olduðunu düþünüyoruz. Altýný çizerek söylemek gerekiyor ki, ürün yeni ve belki de henüz tabana yaygýn bir þekilde pazarlanamýyordur. Lakin yine de, kýsa vadede, faizin ucunun açýk býrakýlmasý, þimdilik TL'deki erimeyi durdurmaya yettiðini görüyoruz.
Pek iyi uzun vadede ne olacak diye sorduðunuz hemen duyar gibiyim. Elbette, kur farkýnýn Hazinenin sýrtýna yüklenmesi, bütçe anlamýnda oldukça aðýr bir fatura getirebileceði göz ardý etmiyoruz. Neredeyse 60 yýl öncesinin zorlu Türkiye ekonomisinde uygulamaya konulan DÇM "dövize çevrilebilir mevduat", sonuçta ekonomiye enflasyon olarak geri dönmüþtü. DÇM'lerin son taksiti ödendiðinde devrin baþbakaný Turgut Özal ürünü "bilgisizliðin vesikasý" olarak eleþtirmiþ ve "Ýnþallah gençlerimiz bundan ders alýr. Bir daha böyle hesapsýz kitapsýz hatalar yaparak, gelecek nesilleri zor taþýnan yük altýna sokmaz" demiþti!
Emre Deðirmenioðlu'ndan alýntý...
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Erdoðan: CDS üzerindeki köpük de gidecek-Apara
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer Ýmleri