26 sý aksaminda elinde olmali
SM-J710FQ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Benim gibi tüm küçük yatýrýmcýlarýn kafasý karýþýk sanýrým.
Seçim öncesinde, Türk Telekom niye kamulaþtýrýlýr ki diye sorsam kendime, verebileceðim 2 cevap vardý: Ya seçim önü þirketin içini adamla doldurmak yada yabancýya satarak seçim önü para elde etmek.
Bu seçeneklerden ikincisinin daha olasý olduðunu düþünsem de, görüþüm sanýrým yavaþ yavaþ deðiþiyor. Seçime kalmýþ max. 13 ay. Þirkete personel yýðma fikri daha ön plana çýkýyor sanki...
Yukarýda arkadaþlar da çok güzel açýklamýþ, bu temettü verimi geçmiþ yýl yedek akçeleri de içerdiðinden, bu verimliliðe uzunca süre ulaþmasý pek de olasý deðil. Ama elbette ben temettü düþüncesiyle yatýrým yapmadým.
Satýþ hikayesinin, devir iþleminden hemen sonra dillenebileceðini düþünüyordum, ama þirketi yönetenler 2. halka arz söylemleriyle, borsada deðerlenmesini istemiyorlar belli ki.
Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endeks %1.5 artýda, TT ekside.
20 gün kaldý temettüye, TVF fiyatýnýn epey aþaðýsýnda hala.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
Karar 6:Nakit temettü ödemelerinin hissedarlarýmýza daðýtýmýna 28.4.2022 günü baþlanmasý.
Kaynak:Yapý Kredi Bankasý
Telekom alanýnda yýllardýr ciddi yatýrým yapýlmadý. Bu yalnýzca bireysel kullanýcýlarýn sýkýntý yaþamasýna neden olmuyor. Ekonomik faaliyetlere de doðrudan olumsuz etki yapýyor. Yani mevcut telekom altyapýsýyla gidilecek fazla bir yer yok. (5G'lerin, Endüstri 4.0' larýn konuþulduðu bir dünyada) Bu nedenle Telekomun artýk blok olarak satýþýnýn söz konusu olmayacaðýný düþünüyorum. (Alacak olan yatýrým için deðil kar etmek için alacaktýr.) Halka açýklýðý biraz artýrma bahanesiyle ikincil halka arz yapabilirler, kaldý ki kendileri de söyledi. Telekom hizmetlerine yapacaklarý yüksek zamlar ve ikincil halka arz ile yatýrým için kaynak yaratmaya çalýþacaklardýr. Bu da büyüyen ama kar etmeyen bir yapý ortaya çýkaracaktýr. Telekomun olanaklarýnýn deðiþik þekilde (kadro, ihale, baðýþ vb.) yaðmalanmasý maalesef kaçýnýlmaz sonuç gibi. Ancak kýsa vadede ikincil halka arza daha iyi bir fiyattan girmek isteyebilirler bu da fiyatý bir miktar yukarý çekebilir.
ytd.
Bu zam ve temettü dýþýnda baþka haber var mý acaba, iyi baþladý maþallah.
Ýyi haftalar.
Yer Ýmleri