Ýmtiyaz sözleþmesi uzatýlmýþ 2,5 milyar+kdv toplsm 3 milyar usd, 17 milyar yatýrým sözü toplam 25 yýlda 20 milyar dolar kasadan çýkacak da bu þirketi yandaþlarýn yemesinden geriye bu kadar kar kalmýyor ki.. Yine iþi, çin kredi ile çevirecekler baþka yolu yok..
Bu 20 milyar yanýna 2+3 milyar dolarda 5G ihalesinden gelirse 23 milyar usd, muazzam bir para kasadan çýkacak.. Ortalama yýlda 1 milyar dolar.. Btk, yuksrk zamlara izin verirse ya aboneye yuklenecek ya da çinden kredi ile çevirecek baþka yolu.. Çok Zayýf ihtimal þirketi satacaklar ama bu borçla kim alýr ki..
Bu çok takipçili kiþinin, yazdýðý hissenin iflah olmasý görülmüþ þey deðildi zaten.. Bir kaç gündür hisseyi yazýyordu ve bugun Devre kesici ile acýldý.
https://x.com/omerhankrm/status/1960...2Ev9kk81A&s=19
Uzun vadede kamu þirketinden para kazandýrýr mý bademler, paraný enflasyona karþý hiç ederler.. Nas var, diyen tüm bademler viop cu short olmuþ.
Bugun düzeltme ile safralarýný döktü hisse bence. Kasým ortasýnda gelecek 3 çeyrekte bilanço, yýlýn en iyi bilançosu olabilir. Bu bilanço yýlý 85-95 arasýnda kapatýrsak reel getiri olmasada enflasyona ezilmemiþ oluruz.
Sn haymatlas, iki yorumu yazdýðýmdaki pozisyonum ayný. Pozisyonuna göre yorum yazmam, yazdýðým yorumunda piyasayý etkileyecek etkisinin olduðunu kesinlikle düþünmüyorum. Ama sosyal medyada cok takipçili hesaplarýn yorumu, kusa sureli de olsa piyasayý etkilediiðini söyleyebilirm. Benim buraya yazdýðým yorum, pozisyon taþýrken kendi psikolojimi rahatlatmak üzerine, kimseyi etkilemek ve yatýrum tavsiyesi vermek üzerine kesinlikle deðil.. Tahminim yýl bitmeden imtiyaz haberi düþecek, yýl sonuna kadar güzel bir prim olabilir diye düþünüyordum yanýldým imtiyaz uzatýmý oldu ama biraz msliyetli oldu. Þimdi de sesli düþünüyorum acaba bu yüksek maliyeti þirketi satarak yeni sahibine yuklerse, buradan da yeni bir senaryo çýkabilir mi? (lübnan vakasý istisna bence) Özel sektör her türlü bu devasa þirketi daha verimli yönetir, yatýrýmlarý da yapar borçlsrý da öder bilançoda iyi karlar da gönderir.
Yer Ýmleri