(tursg)güneþ sigortayýda varlýk fonu almýstý onada cagrý yapýlmadý ve hisenin hali ortada..
(tursg)güneþ sigortayýda varlýk fonu almýstý onada cagrý yapýlmadý ve hisenin hali ortada..
Zaten halka açýk kýsmý sadece %13.32, onun için çaðrýyý yapsa bile pek fazla bir mal deðil ki o malýn büyük kýsmýný da paketlemiþtir belki.
%55 paya 1.650 milyar veren dýþarýdaki %13.32'nin tümünü de rahat alamaz mý. Hatta hesabýný yapýnca kaç para yapar ki.
![]()
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
17 Aralýk 2021 tarihinde yapýlan ilgili açýklamada, LYY Telekomünikasyon A.Þ. 'nin (LYY) sahip olduðu %55 Türk Telekomünikasyon A.Þ. (Türk Telekom) hissesinin Türkiye Varlýk Fonu'na (TVF) satýþýna iliþkin görüþmelerin, taraflar (TVF ve LYY) arasýnda baþladýðý duyurulmuþtu.
Konuya iliþkin TVF ve LYY hissedarlarýndan, Akbank T.A.Þ., Türkiye Garanti Bankasý A.Þ ve Türkiye Ýþ Bankasý A.Þ. tarafýndan 10 Mart 2022 tarihinde Kamuyu Aydýnlatma Platformu'nda yapýlan açýklamalarda; LYY'nin sahibi olduðu Türk Telekom sermayesinin %55'ine denk gelen 192.500.000.000 adet A grubu nama yazýlý paylarýn tamamýnýn TVF'ye 1.650.000.000 ABD Dolarý bedel karþýlýðý satýþý için taraflar arasýnda 10 Mart 2022 tarihinde bir Hisse Devir Sözleþmesinin LYY ve TVF arasýnda imzalandýðý duyurulmuþtur.
Ayrýca Türk Telekom'un baðýmsýz denetimden geçmiþ 2021 yýlý konsolide mali tablolarý esas alýnarak Þirket Genel Kurulu tarafýndan daðýtýmýna karar verilecek kar payýndan satýþa konu hisselere ait tutarýn da LYY'ye ödenmesi konusunda taraflar mutabýk kalmýþlardýr.
Açýklamalarda, hisse devir iþlemlerinin gerekli yasal izinlerin alýnmasý ve sözleþmede sayýlan ön koþullarýn tamamlanmasýný müteakiben gerçekleþeceði belirtilmiþtir.
Türkiye Varlýk Fonu yaptýðý açýklamasýnda; "Bu satýn alma; Türk Telekom'un sektördeki güçlü pozisyonunun, marka deðerinin, üstün varlýk ve insan kalitesinin ve çeþitlendirilmiþ iþ modelinin yaný sýra saðlam finansal ve operasyonel performansýnýn sürdürülebilirliðine ve Türkiye telekomünikasyon sektörünün uzun vadeli cazip görünümüne olan inancýmýzý yansýtmaktadýr." dedi.
Konuya iliþkin Türkiye Varlýk Fonu tarafýndan bugün yapýlan açýklama aþaðýdaki linkte yer almaktadýr.
https://www.tvf.com.tr/iletisim/duyurular/2022/turk-telekomun-cogunluk-paylarinin-satin-alinmasina-yonelik-pay-satin-alim-sozlesmesi-imzalandi
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1009132
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1009265
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
tabiki çaðrý yapmasý lazým çaðrý yapmaz ise bizi madur ederse cumhurbaþkanýna hakkýmý haram ederim.eðer halk bank ve vakýfbanktaki gibi hisseyi kar yönüyle kýsýrlaþtýrýr ise ALLAH VARLIK FONU YETKÝLERÝNÝ DÜNYANIN EN BÜYÜK DERTLERÝYLE baþlarýna bela yaðdýrsýn.inþallah faizden kaçalým derken cumhurbaþkanýnýn gazabiyla imtihan edilmeyiz.inþallah TTKOM DAHA YÜKSEKLERE ÇIKARDA emeði gecenlere dua ederiz. aksi taktirde beddualarýmýz varlýk fonu yetkilileriyle birlikte olacaktýr buda biline.!
Son düzenleme : .bozoklu.; 10-03-2022 saat: 22:25.
Bildiðim kadarý ile TVF nunun çaðrý yapma zorunluluðu yok. Ancak yarýn bu anlaþmanýn TT olumlu yansýyacaðýný düþünüyorum.
Ben bankalarýn yerinde olsam 12.75'ten satar, 9.75'ten alýrým. [emoji23][emoji23][emoji23]
VKY-L29 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Nede olsa piyasa fiyatý satýþ fiyatýnýn %30 altýnda. [emoji33][emoji35][emoji848]
VKY-L29 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Sn bozoklu ben arasitrma bölümüne sordurmustum aylar önce böyle birsey gerceklesirse ne olur diye
cagri olmaz diye düsünüyoruz demisti,
Bloomberg cikmislar bid bid ediyor hisse 8 den 10 gelmis de çok primlenmiste
sanki uzayda yasiyor yada kendilerinden baska herkesi aptal saniyorlar,
hisse 11 den 8 indi ne konusuyorsun bos bos...
Varlik fonuna devir edilmesi ttkom icin hayirli oldugunu düsünüyorum demoklasin kilici gibi sallanan
lisans anlasmasini cözümlerler, birde gayrimenkul satislari v.s.
Hayirlisi ,
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Dürüstlük çok pahalý bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin
Yer Ýmleri