Evin büyük kýzý Boðaziçi mezunu finans uzmanýya,dövizin at yarýþý gibi yükseldiði dönemde þirketi döviz borçlu býrakýp en az 200 milyon kur farký zararý yazdýrdý.Sn Terzico yýl sonu bilançosunun çok kötü geleceðinden emin olabilirsin.Þimdi TL cinsinden borçlanarak sabir ve öngörülebir bir borca döndürmek istiyor.Yapýlan þey mantýklý ve çok doðru.150 milyona yýllýk % 20 þerden borçlansa 30 milyon bilançoya yansýr.Ayný miktarý son çeyrek döviz borçuyla girip bu borcu da vadeli piyasada türev enstrümanlarla emniyete almadýðý için sadece bo miktar döviz borcundan % 40 artýþa karþýlýk 60000 kur farký zararý yazdýlar.
Þimdi hükümete yakýn görünmek için ziraat yatýrýmý bu iþlemler için aracý seçmiþler.
Utanmadan yýl sonunu görmeden birde isim hakký bedeli aldýlar.Zarar etmiþ bir þirketten lisans bedeli alýnmaz ,bayi pirimi verilmez.SPK yý ben buradan da göreve çaðýrýyorum.Yaptýklarý her þey kanunsuz ,aptalca ,salakça .
Bedelli sermaye artýrýmý gerekli olduðu zaman en iyi finansman yöntemidir.150 milyonu karþýlamak için % 150 bedelli yapabilirlerdi.Hisse fiyatý 10 TL olan þirkette sorun olmazdý.Ancak bu þirket zaten ciro ve esas faaliyet karýný fazlasýyla üretiyor.Sýkýntý sn terzinin dediði gibi yönetim beceriksiz ve hýrsýz.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri