#AFYON 2022 YILI 3 AYLIK KONSOLÝDE NET KARI 14.308.735 TL (2021/3 AYLIK: 33.853.222)
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunlara göre bir tahmin de biz yapalým. Esas faliyet karý büyümeyen çimentocu yok. Yani hasýlatlar uçuyor %100, maliyetler de büyüyor %100 itirazým yok ama gelir-gider farký da büyüyor, çünkü enflasyon var, paranýn deðeri düþtü. Örnek çimsa, geçen yýl hasýlat 600 , maliyet 500. Kar 100. Bu yýl hasýlat 1200, maliyet 1000 olursa kar 200. Buna göre geçen yýl 154M olan esas faliyet karý büyürse bence 200M yakýþýr. Exsa, bunol, afyon , ertelenmiþ vergi geliri derken bu rakam uçmasýn mý? 65M tahmin edenlerin açýklamalarý sadece üretim ve enerji maliyetleri artmýþ þeklinde. Neyse fazla uzatmayayým ama gemi gibi çimsa, evet yavaþ ama saðlam dostlar. Bunlar kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir herkesin risk iþtahý farklýdýr, Ýsteyen istediði aksiyonu almakta her zaman serbesttir. Selamlar, saygýlar.
Akçansa bilançosunu gönderdiðine göre çimsanýn bilançosu bellidir, çünkü çimsada payý var. Israrla bilançoyu her zaman olduðu gibi geciktiriyorlar.. Sanki merkez bankasý bilançosu hazýrlýyorlar. Bilanço geciktikçe huylanýyorum.. Ýnþallah yüzümüzü güldürecek bir bilanço gelir.. Kesinlikle al-sat tavsiyesi deðildir
45 milyon dolar çimentoya yatýrým yapacaklarýna bu paraya 50 mw hazýr hes santrali alýrlardý, böylece en büyük giderleri enerjiden büyük tasarruf yaparlardý, ama enerjisa varken
yapmazlar, biraz geniþ açýdan düþünürlerse her þirket kendiden sorumludur deyip enerji santrali alýrdým, hatta bu paraya 70 mw ges veya res santralide alýnabilirdi.. Þirkete yazmak lazým aslýnda.. Kesinlikle al-sat tavsiyesi deðildir
Arkadaþlar merhaba, ben hem forumda hem de borsada yeniyim yani herhangi bir bilgim yok. Küçük yatýrýmcýnýn da küçüðüyüm desem yanlýþ olmaz. Çimento sektöründen de hisse bulundurmak istiyorum portföyümde, fakat bilmediðim anlamadýðým bir kaç þey var, en çok beðendiðim çimsa lakin çimsa ile ilgili deðil de genel çimento sektörü hakkýnda sorularým var.
1)Öncelikle son dolar bazýnda son 10 yýllýk satýþlara baktýðýmýzda bütün çimento þirketlerinin satýþýnýn sürekli düþtüðü gözüküyor, artan sadece Oyak çimento idi yanlýþ hatýrlamýyorsam. Ayný zamanda esas faaliyet karý ve net karýna da bakýyorum onlarda da sürekli düþüþ görüyorum dolar bazýnda. Bunlara raðmen hisselerin deðeri artýyor. Ben buradaki mantýðý çözemedim, tamam kovid sebebiyle kriz var ama 10 yýllýk süreçte baþka ne oldu da çimento sektörü bu kadar etkilendi ve gelecekte bu durum sizce düzelir mi?
2) Çimsa özellikle Sabancý gibi bir devin olmasýndan ötürü de çok beðendim, lakin akçansa gibi küresel devle ortaklýk varken neden çimsa üzerinden yatýrýma devam ettirilip arttýrýlýr ki? Çimsa daha eski biliyorum lakin akçansa kurulduðunda borsaya giriþ yapsaydým kendi kendime akçansa kurulduðu için çimsayý yutacak artýk sabancýlar da oradan devam edecek bunu almalýyým derdim, lakin temettü, büyüme ve hisse deðer artýþlarýný kýyasladýðýmýzda çimsa çok daha performanslý duruyor. Bunun mantýðý sizce ne olabilir? Çimsa'da bildiðim beyaz çimento hikayesi var lakin bu hikaye akçansada da kullanýlabilirdi. Ben buradaki amacý anlamadým.
Sizlere danýþtýðým þey yanlýþ anlamayýn þu hisseyi mi alayým bunu mu deðil, iþin mantýðýný felsefesini anlamaya çalýþýyorum. Kýsmetse perþembe günü borsa açýldýðýnda çimsa almak istiyorum, ufak tefek, 500-1000 liralýk paralarla ve minimum 10 yýl maksimum ömür nereye giderse tutma niyetim var, bu sebeple saðlam yatýrým yapmak istiyorum. Yardýmcý olursanýz þimdiden teþekkür ederim.
Sn. B.a.l ; nickinizin açýlýmý nedir? Ozelden de yazabilir misiniz rica etsem
SM-G950F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Borsada bilgisiz bir yatýrýmcýyým.Temel analizden-teknik analizden anlamam. Kulaðým delik deðildir. Kimse benim yazdýklarýmdan etkilenip iþlem yapmasýn.(eski nickim : hallederiz )
Yer Ýmleri