Buna benzer bir satýþ ALCAR da da oldu haber sonrasý 3 gün içinde satýldý ve anlaþma oldu Paranýn ise özsermayeye eklenmek üzere fon hesabýnda tutulmasý
Buna benzer bir satýþ ALCAR da da oldu haber sonrasý 3 gün içinde satýldý ve anlaþma oldu Paranýn ise özsermayeye eklenmek üzere fon hesabýnda tutulmasý
Çimsanýn daha önceki anlaþmasýnýn rekabet kurumundan onaylanmamasýnýn nedenini karþý tarafýn çekimser ve ayak sürümedi olduðunu düþünüyorum Sebep PARÝS ÝKLÝM ANLAÞMASI VE KARBON SALINIMI
Belki de Çin sa da bir kaç satýþ daha görebiliriz
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir
merhabalar , önemli gördüðüm konular þunlardýr.
Firma 2 milyar tl'ye yakýn para giriþini borçlarýný kapatýp nakitte kalmak için mi kullanacak , yoksa %9 ciro kaybýný telafi etmek için yeni bir tesis alma-kapasite arttýrýmý vb þeyler için mi kullanacak . Firma Yönetimi büyüme politikasý yolunda karar vermeye devam eder gibi düþünüyorum . o yüzden gelen para yeni bir hikaye yaratmada kullanýlabilir. bu düþüncemde firmanýn tahvil çýkarmasýnýn etkili olduðunu düþünüyorum. Normalde borçlarýný kapatmak daha mantýklý aslýnda ve seneye de bedelsiz sermaye arttýrým kararý gelmesi lazým . Ama tabii ki mantýklý olaný yaparlar mý sanmam![]()
yatýrýmcý iliþkilerine maliyetle ilgili aþaðýdaki soruyu sorum .
Bilançodaki enerji maliyet artýþ sorunu ( genel kurulda alternatif fosil enerji vb þeyler gündeme alýnmýþtý ) nasýl bir çözümle gelinecek ?
*Üretimde alternatif enerji kaynaklarýný artýracak aksiyonlarýmýz devam ediyor. Ýlk çeyrek sonuçlarýnda paylaþtýðýmýz gibi, 2021 yýlýnda baþladýðýmýz yatýrýmlarýn 2022 yýlýnda devreye alýnmasý etkisiyle; sene sonunda %14 olarak açýkladýðýmýz alternatif yakýt kullaným oraný, Mart sonu itibariyle %24’e ulaþmýþtýr. Ýkinci çeyrek içinde de yüksek enerji maliyetlerini telafi etmek için üretimde iyileþtirici operasyonel aksiyonlarýmýz devam ediyor.
cevabý geldi. bu sene maliyetler kritik bakalým nasýl sonuçlar gelecek .
tabii ki genel kurulda bahsettiðim firmanýn kendini anlatmasý genel müdürün çýkýp bir röportaj vermesi vb þeyler konusunda gram yol kat etmediler. seneye baðýrtacaklar gene genel kurulda .
iyi günler
Sabancý Holding, Yapý Malzemeleri iþ kolunda, “Sadece Çimentodan Yapý Malzemelerine, Yerelden Küyerele ve Griden Yeþile” baþlýðýyla son dönemde bir çok adým attý. Bunlar arasýnda en öne çýkanlar, beyaz çimento iþ kolunun yeniden yapýlandýrýlmasý kapsamýnda Avrupa’nýn en büyük beyaz çimento fabrikasý Buñol’un satýn alýnmasý ve Nisan 2022’de Çimsa’nýn Kalsiyum Alüminat Çimento (CAC)’da üretim kapasitesinin arttýrýlmasý oldu.
Dünyada tüm ana çimento türlerini üreten iki gruptan biri konumundaki Sabancý Holding’in, bu iþ kolundaki ana hedefleri, alternatif yakýt kullanýmlarýnýn artýrýlmasý, katma deðeri yüksek dijital dönüþüm projelerine öncelik verilmesi, enerji kullanýmýnda verimliliðin artýrýlmasý olarak sýralandý.
Holding’in %40 ortak olduðu ve gri cimento odaklý Akçansa, Türk Çimento Sektöründe sürdürülebilirlik raporu yayýnlayan ilk þirket konumundadýr. %54 oranýndaki iþtirak Çimsa, beyaz çimento ve CAC gibi katma deðerli ürünlere yoðunlaþýrken, bünyesinde yer alan bazý tesisleri elden çýkarma çabasý (*) da bu kapsamda ve Holding’in iklim odaklý hedefleri çerçevesinde atýlan bir adým olarak göze batmaktadýr.
(*) Çimsa <CIMSA TI>, 15 Haziran tarihinde yaptýðý açýklamayla, bünyesinde yer alan bazý tesislerin (*) 110 milyon avro bedelle Ferpa Ýnþaat’a satýþý için sözleþme imzalandýðýný açýkladý. Bu tesisler, )Niðde Entegre Çimento Fabrikasý, Kayseri Entegre Çimento Fabrikasý, Ankara Çimento Öðütme Tesisi ile Baþakpýnar, Ambar, Nevþehir, Cýrgalan, Aksaray, Ereðli ve Kahramanmaraþ Hazýr Beton Tesisleri ve bunlarla baðlantýlý diðer varlýklardan oluþmaktadýr
Haklýsýnýz direk oran orantýyla hesaplamasý kolay bir durum deðil. Þirketin güncel toplam deðerini düþünürsek, satýlmak istenen aktifler %2.98’ini oluþturuyorsa demek ki 7-8 milyon Euro gibi bir deðer biçilmiþ zamanýnda. 7-8 M€ deðer biçilen kýsmý 110M€ ya satmak üzere anlaþýyorlar (14 kat fazlasý). Bu da bana þirkete biçilen toplam deðerin baya bi yalan olduðunu gösteriyor. Satýlmak istenen kýsým toplam deðerin %40’ýný oluþturuyor þuan ki fiyattan. Gelire faydasý %9 ise, toplamýn %40’ýný oluþturmasý çok mantýksýz. Benim anladýðým kadarýyla þirketin þu anki ederi görünenin en az 4-5 katý hatta daha da fazlasý olabilir. Ama borsaya yansýyan rakamlar gülünç kalýyor tabi bunun yanýnda. YTD.
Mi Note 10 Lite cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tüm yorumlarým 6362 sayýlý SPK nun ilgili maddelerinde belirtildiði üzere kesinlikte yatýrým tavsiye niteliði taþýmaz...
Yer Ýmleri