Originally Posted by
emekli2
evet 10.000 lot alan adam benim hisseleri de 1,15 den aldý. o gün hisse 1,22 den açýlmýþtý ben de inadýna tabana yazdým öyleki yazdýgým fiyatýn altýna kimse giremesin diye neyse akþam broker aradý 1,15 den hisseleriniz satýldý dedi.
Valla ne yalan söyleyeyim þirket güzel çünkü üretim tesisi yenidir. sektör de hani fena degil.2 tane önemli sýkýntý var
1- þirketin yabancýlara satýlmasý dedikodusu. eger gerçekleþirse bu hisseyi temettü için alanlar artýk temettü iþini unutsun. örnek çok doktaþ, türk demirdöküm, tire kutsa vb. çünkü yabancý fabrikayý iþletip, ürünleri maliyetine kendi pazarlama þirketine devrediyor. dolayýsý ile kar pazarlama þirketine vergi geliri de pazarlama þirketinin yerleþik oldugu ülkeye akýyor.
2- hisseyi toplamak neredeyse imkansýz 100.000 lot almak imkansýz hadi aldýn ola ki paraya ihtiyacýn oldu satman imkansýz. ancak temettü için alacak arkadaþlara 2 madde önemli degil
Ben, þirketin ürün satýþ fiyatý, üretim kapasitesi gibi fiziksel verilerden yola çýkarak yaptýgým hesaplamada , hissebaþý minimum yani ölü fiyatýnýn 6 tl, üst bant fiyatýnýn ise 34 tl hesapladým. bu rakamý bilanço verileri ile de dogruladým. yani bilanço verilerinden bu rakamlarýn uçuk olmadýgýný demek istiyorum
Yer Ýmleri