Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 8/26 ÝlkÝlk ... 67891018 ... SonSon
Arama sonucu : 207 madde; 57 - 64 arasý.

Konu: UMPAS - Umpaþ Holding

1. eský meclýs baskanýnýn sanýrým bu hýsse bulent beyýn

2.  Alýntý Originally Posted by unsal Yazýyý Oku
    Pazarlamacý mýsýn hocam
     Alýntý Originally Posted by unsal Yazýyý Oku
    eský meclýs baskanýnýn sanýrým bu hýsse bulent beyýn
    Lütfen benim bundan önceki sayfadaki gönderdiðim yazýlarýn hepsini dikkatlice okuyun ve özellikle gayrýmenkullerinin listesine güzelce bir gözatýn sonrada benim baþka göndermiþ olduðum diðer gönderilere bakýn ondan sonra beni anlayacaksýnýz,dip ve beklentili senet avcýsý avcýsý olduðumu;ben bir senet uçtuðu zaman deðil dipteyken ve beklentiler baþlýyorken yazarým hissenin bir sahibi yok çok kiþide var ve imtiyaz yok bu çok önemli bir konu. sizede bol kazançlar son gönderimi tekrar yolluyorum,bol kazançlar...
    Özellikle Ýzmir menemende 67 dönümlük anayol kenarýnda çok deðerli bir arsasý var.Bunun kat olarak 3 kat hakký vardý ama 8 kata cýktý onunda kabulü yapýlýyor belediye meclisinden heran onayý gelebilir.Uþakta 500 dönüme yakýn þirketin kendi fabrika arsasý ve çok miktarda gayrýmenkulleri var.Bunlarýn bir kýsmý yatýrým amaçlý elde bekletilmekte.Þimdi sýký durun Þirketin 42 milyon TL sermayesi var;ama piyasa deðeri þu an 0,61 TL den yaklaþýk 25 milyon TL dir.Þimdi bu kadar arsa ve arazileri olan ve imtiyazý olmayan Þirketin yapýlacak genel kurulda bunca yýldýr yatýrýmcýlarýný süründüren þirketin yavaþ yavaþ yönetim ele geçirilerek vede EN ÖNEMLÝSÝ ulusal pazara geçme hakký olduðundan (2 yýl piyasa öncesi iþlem gören ve kriterleri uyanlar ulusal pazara geçebiliyor.) yatýrýmcýlarýn yüzünü güldüreceðine inanýyorum.BERA HOLDÝNGdeki durumu görün nerelere gitti.Umpaþ þu anda yerlerde sürünme döneminde.Aþaðýya kopyalayacaðým mahkeme kararýyla elinde UMPAÞ senedi olan kiþilerin bir kýsmýndan Bilanço dip notu5'11: Ortaklar tarafýndan açýlan davalar sonucunda hisse fiyatý 8.5 TL'den toplam 94.850 lot alým yapýlmýþ. Yaniþu anda 0,61 TL olan senet mahkeme kararýyla 8,5 TL den ortaklarýndan bir miktar alýnmýþ.Þimdi þirketin potansiyelini görüyorsunuzdur umarým.Bol kazançlar.

3. Umpaþ holdingin arsa ve arazileri çok dikkali bakýnýz,eski alýnma tarih deðerleri eski tarihli ekspertiz deðerleri var ama yenileri yok en önemlisi þirketin bu sene YÖNETÝM KURULU SEÇÝMLERÝ VAR BU ÇOK ÖNEMLÝ þirketin imtiyazlý senetleri yok senet kimdeyse þirket sahibi odur.Þirketin arsa ve arazileri:

4. Hocam borçlar ne olacak çokoyle boyle degýl...çok ýyý arastýrýn74
    ýý arastýrýn...

Sayýn Sensör siz iþbir holdingin arsa ve arazilerini araþtýrdýnýz mý acaba? Bununkiler devede kulak kalýr iþbirin yanýnda sanýrým! YTD!

6. Arkadaþlar ben genel bir analiz yaptým. Özellikle üstte 58 ve 59 nolu gönderilerimi iyi okuyun,akýl süzegecinizden geçirin,baþka yerlerdede araþtýrýn, ona göre kendi kararýnýzý verin,bol kazançlar...

7. 23 þubat 2018 UMPAÞ HOLDÝNG derinlik-grafik-takas bilgileri (grafikte sýkýþtýðý üçgeni yukarý doðru kýrmýþ görünüyor)

8. Arkadaþlar 2016 yýlýnda þimdiki yönetim kurulu baþkanýnýn hisse sahiplerine yolladýðý metni aþaðýda kopyalýyorum,bu anlatýlanlar gerçekten yapýlsa güzel birþey ama þimdilik olmadý,ama benim istediðim artýk bu hisse senedine deðer katacak olan yeni bir yönetim kurulunun gelmesi,çünkü piyasa öncesi iþlemlerle bu hissenin gerçek deðeri oluþmuyor.Asýl beklenti bence
    1- 2018 de yeni bir yönetim kurulu oluþupta hisseleri ulusal pazara alýrsa (buna þu anda hak var ) o zaman hisse gerçek deðerlerine ulaþýr.Bunun için bence bu sene beklenti oluþacak çünkü 2015 de kýlý kýlýna yeni yönetim seçilmiþti.Þimdi ortaklar hisse senetlerinin pula dönmüþ fiyatlardan hiç memnun olmadýðý açýk seçik,bana göre taze kana ihtiyaç var.
    2-Arsalarýndan bazýlarýný zaten nakite çevirse þirketin sermayesinin kaç katý eder ekspertiz deðerlerine bakacaðýz.Sadece menemendeki 67 dönüm yol kenarýnda olan arsanýn deðeri 2016 da yeni imar olursa en az 60 milyon TL olabilir diyorlardý,diðer birçok gayrýmenkulu var bunlarda nakite çevrilebilir.
    3-Sürekli üretim yapan þirketin amiral gemisi SERONOVA SERAMÝK (UMPAÞ SERamik ESKÝ ÝSMÝ) bununla ilgiliþ planlar varmý bakacaðýz,buna ait organize sanayide 500 dönüme yakýn arsa var (fabrikada bu arsa üzerinde)
    4-Yönetimde profesyonel CEO dönemine geçmek lazým,buda bu seneki seçilecek yeni yönetim kuruluyla mümkün olacaktýr.Þimdiki yönetim kurulu þirket hisselerinin ne kadar deðersiz olduðunu biliyor ama yönetim ellerinden gitmemesi için bana göre ulusal pazara senedi aldýrmýyorlar gibi geliyor,ÇÜNKÜ EN ÖNEMLÝ ÞEY BU ÞÝRKET ÇOK ORTAKLI VEDE UMPAÞ HOLDÝNGDE Ý M T Ý Y A Z L I P A Y yok,ufak sermaye guruplarý bile 3-5 milyon lotla (1-5 milyon TL) yönetimi ele geçirebilir.Anlayacaðýnýz BU SENEDÝN BANA GÖRE ÖNÜMÜZDEKÝ DÖNEM BEKLENTÝLERÝ VAR VE BUNLARI TAKÝP EDECEÐÝZ.Bol kazançlar...(lütfen 58 ve 59 nolu gönderimi iyi okuyunuz)
    Þirketin yönetim kurulu baþkanýnýn üyelere yolladýðý mektubu aþaðýya kopyalýyorum.

''DEÐERLÝ ORTAKLARIMIZ. Uþak, 29.11.2016
    Bu mektubu daha önce yazmak istememe raðmen, size söz verdiðimiz, çabalayýp uðraþ
    verdiðimiz önemli konularýn sonuçlarýný alamadýðýmýz için gecikmiþ olmasýndan dolayý
    affýnýza sýðýnýrým.
    2015 Ekim ayýnýn 18 inde yapmýþ olduðumuz genel kuruldan sonra, 20 ekimde SPKdan
    gelen mektup bizi çok zor durumda býraktý. Çünkü kâr payý olarak daðýtma kararý aldýðýmýz
    Bir milyon Beþ yüz bin Türk Lirasýný, YEDEK AKÇE ayrýlmadýðý için daðýtmamýzýn mümkün
    olmadýðý bize yazýyla bildirildi. Bu konu bizden ziyade Yeminli Mali müþavirleri
    ilgilendirmesine raðmen yapýlan bu hata ile kâr payý daðýtmamýz engellenmiþ oldu.
    Bunun yaný sýra ülkemizde her yýl yaþanan siyasi çalkantýlar ve en son 15 Temmuz
    olaylarýndan sonraki ekonomik kriz herkesi etkilediði gibi bizi de etkiledi. Allaha þükürler
    olsun ki bu menfur darbe giriþimi Allahýn ve milletin sayesinde engellendi. Aksi takdirde size
    bu yazýmý dahi yazma imkânýmýz olamazdý.
    Yurt içindeki satýþlarýmýz çok azalmasýna raðmen ihracatýmýz ile bu açýðý kapatmaya çalýþtýk.
    Ýnþaat iþlerinde duraklama bizim sektörümüzü de ciddi oranda etkiledi. Bankalar ciddi
    anlamda desteklerini azalttý. Dolar ve Euro kurlarýndaki artýþ 2015 yýlýnda cebimizden 10
    milyon paranýn kur farký olarak kaybýna sebep oldu. Bazý seramik fabrikalarý komple
    kapandýðý gibi bazýlarý üretimlerini yarý yarýya düþürdüler. Ýþçi ve personel maaþlarýný aylardýr
    veremiyorlar. Biz, Allaha þükür ki, gerek çalýþanlarýmýzýn ücretlerini gerekse ödemelerimizi
    düzenli bir þekilde yapýyoruz.
    Bütün bunlara raðmen biz üretimimizi azaltmadan ve satýþlarýmýzý aksatmadan zor da olsa
    yolumuza devam ettik ve ediyoruz. Bu yýlý kâr ile kapatmak için üretimimizi ve satýþlarýmýzý
    artýrarak yýl sonuna kadar hýzlý bir þekilde çalýþýyoruz. Bu yýl Dolar ve Euro kurlarýndaki
    anormal artýþlarýn bizi ne kadar etkileyeceðini bilmiyoruz. Ülkemizdeki kredi faizlerinin kur
    riski var diye bankalar tarafýndan yüksek tutulmasý nedeniyle, yeni ve ucuz kaynak arayýþýmýz
    sonuçlandý. Bu sayede bu yýl sonunda borçlarýmýzý kapatýp bundan sonra doðru yatýrýmlar ve
    doðru finans yönetimi ile seramik þirketimizin daha hýzlý büyümesini planladýk.
    Türkiyede perakende sektöründe de sýkýntýlar yaþýyoruz. Bazý yerel marketlerin battýðýný
    görüyoruz. Anbera marketlerimizin de baþýna referansla getirdiðimiz genel müdürün neden
    olduðu yanlýþ yönetimden ve zararlardan ötürü kendisini gönderdik ancak marketlerimizin
    sýkýntýya düþmemesi için revizyon yaparak sorunlarýný çözüyoruz. Perakende sektöründe
    devam edip etmeme konusunda uzmanlarýn ve denetçilerimizin raporlarý doðrultusunda
    karar vereceðiz.
    Yeni Birlik Fabrikamýz son derece baþarýlý gidiyor. Bu ay içinde, Savunma Sanayimize yedek
    parça imalat iznimiz SASAD dan çýkacak. Bu takdirde Silahlý kuvvetlere yedek parça imalatý
    yaparak fabrikamýz daha güçlü duruma gelecek. Þu anda kendi fabrikamýz dýþýnda altý
    seramik fabrikasýnýn kalýplarýný imal ediyoruz.
    Menemen arsalarýmýzýn revizyon imar planlarý için Ýzmir Büyükþehir Belediyesinden ön
    onaylarý alýndý ve Menemen Belediyesinde meclise giriyor. Meclisten karar çýktýktan sonra
    18. Madde uygulamasý yapýlacak daha sonra inþaat ruhsat alma durumuna gelmiþ olacak.
    Aslýnda bu karar çok önce çýkar diye bekliyorduk. Ama resmi iþlerde herþey beklediðimiz
    þekilde yürümüyor. Bu arsalardan birinin satýlmak suretiyle elde edilen kazanýmýn Holdinge
    aktarýlarak pay olarak daðýtýlmasý konusunda 2015 yýlýnda genel kurulda almýþ olduðumuz
    kararýn uygulanmasý da gecikmiþ oldu. Ancak arsalarýmýz hem toplu hale geldi hem de çok
    kýymetlendi. Daha imarlar kesinleþmeden Ekspertiz deðeri otuz milyon Türk Lirasý seviyesine
    ulaþtý. Uzmanlar planlar tasdiklendikten sonra deðerin en az iki kata çýkacaðýný söylüyorlar.
    Bir çoðunuzun yatýrmýþ olduðu paralarýn büyük bölümü bu sayede geri dönme imkânýna
    sahip olacak.Bazý ortaklarýmýzýn kâr payýndan ziyade hisselerini satmak istemesinin de
    önünü açmak için bir baþka proje baþlattýk. Hisselerinin Holding tarafýndan alýnabilmesi için
    Seramik Þirketimiz üzerinden inþaat yapýmýný baþlattýk. Ýnþatlar MORGAGE sistemi ile
    yapýlacak. Bu sistemde inþaatlar bankanýn garantörlüðünde yürüyecek. Banka, müteahhide
    parayý, inþaatlarýn belli aþamalara geldiðinde hakkediþlerle ödeyecek böylece inþaatlarýn
    yapýmý aksamayýp herkes zamanýnda teslim alacak. Bu yapýlan daireler ortaklarýmýza düþük
    peþinat ve 120 ay taksitle verilecek. 30 ay sonra inþaatlar bittikten sonra kiraya veren
    arkadaþlarýmýz kira parasý ile taksitlerini ödeyebilecekler. Burada þirketimiz kazandýðý parayý
    ortaklarýmýza hisse karþýlýðý vermeyi planlamýþtýr.
    Olaðanüstü Hal Kanunu yürürlüðe girdikten sonra, bizim gibi halka açýk þirketlerde Holding
    üzerine hisse alýmlarý yüzde on ile sýnýrlý iken, bu sýnýr hükümetimiz tarafýndan kaldýrýlmýþtýr.
    Bundan istifade ederek ortaklarýmýzýn hisselerini belli miktar dahilinde söz gelimi on bin
    hisseye kadar þirket tarafýndan alýnmasýný kararlaþtýrdýk. Bu konuda arkadaþlarýmýz Holding
    binamýzda ön müracaatlarý almaya baþlayacaklar. Bu konuyu görüþme imkaný bulduðumuz
    bir çok ortaðýmýz çok olumlu baktý. Talebin yüksek olacaðýný düþündüðümüz için, arsa
    sahipleriyle ilk önce yüz elli daire için anlaþma yapýyoruz daha sonra üç yüz daire için
    anlaþma yapýp yolumuza devam edeceðiz. Buradaki temel hedef, þirkete kazanç olarak
    yansýyan rakamýn direkt olarak ortaklara hisse bedeli olarak ödenmesidir. Bu hisse bedelleri
    borsada deðer itibariyle þu an 45 kuruþ olmasýna raðmen ortaklarýmýzýn inþaat bedelinden
    düþülecek miktar ile beher hisse fiyatý 2 TL sýna tekabül etmektedir. Ortaklarýmýzýn yüzde
    ellisinin beþ bin ve on beþ bin hisse sahibi olduðunu görüyoruz. Bu nedenle birçok
    ortaðýmýzýn faydasýna olduðuna karar verdik. On bin hisse altýnda olanlar, borsadan hisse
    alarak hisselerini on bine tamamlayýp, hisselerini daha yüksek bedelle inþaat karþýlýðý þirketle
    anlaþma imkâný bulabileceklerdir.
    Deðerli arkadaþlar, 24 Aralýk 2016 Cumartesi günü ikincisi yapýlacak Genel Kurulumuza
    iþtirak etmenizi önemle rica ederim. O toplantýda Menemen arsalarla ilgili þehir plancýsý ve
    mimarlar sunum yapacaklar. Ayrýca hisse karþýlýðý daire konusunda da sunum yapýlacak olup,
    bilgilenmeniz çok iyi olacaktýr. Bize güvendiðinizi biliyoruz ancak elimizde olmayan
    sebeplerden dolayý ki bazen dünyadaki geliþmeler, bazen ülkemizdeki çalkantýlar, bazen de
    bürokratik engeller size verdiðimiz sözleri yerine getirmemize engel oldu. Bu nedenle affýnýzý
    ve duanýzý bekler, saygý ve sevgilerimi sunarým. HASAN HÝLMÝ ALPER Yön. Kur. Baþkaný''

Sayfa 8/26 ÝlkÝlk ... 67891018 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •