bnch mark dediginiz zaman bir eylerin de drc etki etmesi gerekli..dk yada fiyat artmam ey syleyin bana? mesela gda fiyatlar demisiniz ? sezonluk rn konserve kavanoz kapag...evelsi sene 15 kr idi tanesi gecen sene 45 kr olunca yuh dedik 3 kat artarm..bu sene 1,25 kr oldu...enflasyon sepetinde agrlg olan ey bu saylanlar peynir zeytin temel gda..bununlar %150 artmsa bir eyler sabi kalmal yada dmeli ki enflasyon dk ksn..giyim iin geen sene basic t shirt lcw de ..28-30 tl aras geziyordu ..i yerinde giymek iin sk sk alrm ..bu sene 69,90 dan balyor 89,90 a kadar ..beymen veya kgl veya B&G den bahsemyorum...sradan yurdum insann alveri yapt yerden rnek veriyorum...ee giyim de dmemi...elektirk dogal gaz benzin vs ..btn bunlarda %200 %300 aras art var..demek ki enerji de mancmark indiricek bir etki yok...barnma ayn lkede yayoruz ..ev fiyatlarnn uuu herkesin dilinde sadece ev fiyatlar %150 artt ..kiralar sormaya bile gerek yok...ev sahipleri ile kiraclar arasnda alan davalardan mahkemeler doldu tat...kira artlar da %100 n zeri bencmark ne aag ekti lutfen bilelim.. ucuz kalan ey neyse gidip onu alalm bari..

Yer mleri