Sayýn Yetkili,
BÝST'te yatýrým yapan bir vatandaþým. 8.10.2020 tarihinde ARTI,BALAT,BMELK,EMNÝÞ,UZERB,YAPRK hisseleri ve 14.10.2020 tarihinde BASCM,COSMO,KERVN,SELGD,BRKO 5 er adet hisse olmak üzere toplam 11 hisseye ,internetten iþlem kýsýtlamasý getirilmiþti.Bu arada benim bildiðim 11,daha da fazla olabilir.Ve bunun yanýnda baþka tedbirlerde vardý.Üstelik 3 ay sürecek. Bu tedbirler sözde küçük yatýrýmcýyý korumak içinmiþ.Her hissede ortalama en az 50 bin yatýrýmcýnýn olduðunu varsayarsak,en az 600 bin kiþinin internetten emir verememesi anlamýna gelir...sabah 9 dan saat 9.55 e kadar acaba ,bu kadar yatýrýmcý kiþiden kaç tanesi aracý kurumuna veya bankasýna ulaþabilir de emir verebilir.Telefonlar kilitlenir.Hadi kilitlenmedi desek bile, bir yatýmcýya 2 dakika süre versek...bir aracý kurum 30 kiþiye hizmet verir.sabah açýlýþ bölümünde...11 hissede 300-400 kiþi yapar en fazla...Hani diðer yüzbinlerce ky nýn haklarý...Günümüz internet zamaný,telefon zamanýnýn biteli yýllar oldu.Sözde bu uygulama biz küçük yatýrýmcýyý korumadýðý gibi,daha zarar veriyorBu tedbirler geldikten sonra hisselerin akýbetini görebilirsiniz..Bu çaðdýþý tedbirin ,bir daha uygulanmamak üzere kaldýrýlmasýný talep ediyorum.Küçük yatýrmýcýnýn BÝSTten uzaklaþmasýný ,altýna,dolara yatýrým yapmamasýný ,ekonomimize can katmasýný,büyük yatýrýmcýlara yem olmamasýný istiyorsanýz þayet bu önerimi dikkate alýrsýnýz.Teþekkürler,saygýlarýmla.
NOT:Arkadaþlar siz de cimere yazýn,spk ya yazýn.hakkýnýzý arayýn…
NE ELBÝSELER GÖRDÜM,ÝÇÝNDE ÝNSAN YOK ; NE ÝNSANLAR GÖRDÜM,ÜSTÜNDE ELBÝSE YOK...
Yer Ýmleri