Benimki tutmadý... Ben fazla iyimser kalmýþým. Çok iyi bilanço beklerken iyi bilançoya bile sevinemedim maalesef. Kar marj oldukça düþük kaldý bu çeyrek için...
Ben özkaynak duran varlýk güncellemelerini önemsemiyorum þahsen. Kur farký zararýný da ciddiye almýyorum. Çünkü kur arttýkça enerji fiyatýnýn artacaðýný dolayýsý ile gelirinde artacaðýný öngörüyorum. Ama bu kadar satýþta marjýn düþük olmasý açýkçasý çok memnun etmedi beni...
Yine de potansiyelin yüksek olduðunu düþünerek tahtacýya sesleniyorum... ÇOK Beklersin Koçum ÇOK...Bende sabýr çok... :)
Niye verdin, niye alýyorsun Mr. Tahtacý
Ýlk çeyrek marjýn yüksek olmasýnýn sebebi, AKENR'de ilk çeyreðin yenilenebilir oranýnýn yüksek olmasýdýr. AKENR 290 MW'lýk hidroelektrik portföyünün 100 MW'ý Bursa'da, geri kalanýn tamamý Adana bölgesinde. Sýcak bölgelerde olmasý nedeniyle üretimin önemli bir bölümü yýlýn ilk çeyreðinde. Dolayýsý ile ilk çeyrek marj daha yüksek..
Özellikle bu yýl 2. çeyrekte ERZÝN neredeyse hiç çalýþmadýðý için 2. çeyreðin kar marjý da doðal olarak çok yüksek gerçekleþti.
2023-9 ayýna kadar ödenecek toplam borç 716 milyon TL (Dip not 3)
2023-9 ile 2024-9 ayýna kadar ödenecek toplam borç 668 milyon TL
2024-9-2025-9 ayýna kadar ödenecek toplam borç 5.548milyon TL... ( 19 Kasým 2024'de 3,908 milyon TL Türk Lirasý Cinsinden borcun balon ödemesi (Bugün bilançoda 3,1 milyar TL ama iki yýlda %12,28 faizlerle birlikte bu rakama çýkacak. ) ( Kalaný 5,548-3,100 TL= yaklaþýk 130 milyon dolar balon ödeme)
Dün açýklanan bilançoya göre 1,8 milyar TL kasada para var... Yani borç konusunda bir risk görünmüyor. Balon ödeme öncesi 2 yýllýk anapara ödemesi ve faizler için fazlasýyla para halihazýrda kasada mevcut...
Þimdi soru þu? Balon ödemelerde sýkýntý olur mu?
Benim cevabým olmaz. 2 yýl 320 MW yenilenebilir geliri olacak o zamana kadar.
Bu yýl yaklaþýk 700 GWh üretim ve 950 milyon TL ciro yapmýþ durumda. Ortalama satýþ fiyatý 1350 TL/MWH... Önümüzdeki yýl bu rakam 1800 TL civarýnda olsa gelir yaklaþýk 1,25 milyar ciro beklenebilir. 2024 te de 2 milyar TL olur bu rakam bu enflasyonla... Yenilenebilirde FAVÖK'ü %85 alabilirsiniz. (Bknz. GWIND/AYDEM)
Ancak PTF ne olur, AUF devam eder mi, Doðalgazdan elektrik üretim birim fiyatý ne olur, Erzin DGSÇ ne kadar kar getirir %5 marj ile bilemem... Fiyatlar yüksek olursa bu düþük marj bile ciddi kar rakamlarý getirir...
Sonuç olarak, 2024 'de borcu YAKLAÞIK olarak (büyüklüðüne göre) YOK SEVÝYESÝNDE bir AKENR olacak..
Bunu ne zaman fiyatlarlar piyasada? Onu ben bilmem aðam bilir...
Saygýlarýmla
Yatýrým Tavsiyesi DEÐÝLDÝR...
Uyduruk 4 saatlik grafiðimizin güncel hali. Kasým sonu hedefi 4.40-4.60 Lira gibi olacak görünüyor buna göre. Olur, olmaz o ayrý mesele... :whistling:
![]()
Dil aslandýr, yatar eþikte...
Vakýf 2 gündür öldürdü tahtayý. Büyük ihtimalle bilanço okumayý bilmeyen birisi
Yer Ýmleri