Aslýnda ayýn 1'inde 30 ve 31'inin üretimleri de netleþtikten sonra hazýrlayacaktým. Ama madem talep var. Þimdiden paylaþayým.
Ritm.gov.tr verilerine göre önümüzdeki 3 gün boyunca da ülkemizde rüzgar esmeyecek, yaprak kýmýldamayacak.. Dolayýsý ile doðalgaz santralleri yüksek kapasite ile çalýþacak.. Onun için Ayýn 30 ve 31'inde Erzin'in ortalama üretimini saatlik 650 MW , ortalama satýþ fiyatýný ise 3750 TL olarak aldým.
Çýnarcýk Barajý doldurulduðu için Uluabat yaklaþýk 1 aydýr üretmiyor. Son dönemde Himmetli/Gökkaya/Feke1 ve Feke 2 ise günlük ortalama 125 MWs , Bulam 30 MWs, Burç bendi için 25 MWs üretim yapýyor. Bu santraller için 30 ve 31'inde de bu üretim miktarýný dikkate aldým.
Enerji üretim geliri deðerini ÞEFFAFLIK üzerinden elde edilebilen saatlik üretimleri, yine þeffaflýk PTF deðerleri ile çarparak elde ettim. Tabii burada AUF dikkate alýndý. PTF'nin AUF'tan yüksek olduðu deðerlerde AUF kullanýldý..
Aþaðýda bu yýlýn üretimlerinin özetini görebilirsiniz. Ayyýldýz RES için mükemmel bir çeyrek gerçekleþirken, diðer tüm santraller 3. çeyrek ile paralel üretim deðerlerine ulaþtý.
Satýþ birim fiyatlarýndaki artýþý da aþaðýdaki tabloda görebilirsiniz.
Aþaðýdaki tabloda enerji satýþlarýn toplamý görülebilir.
![]()
Hasýlat önceki 9 aylýk bilançoda Enerji üretimi satýþ gelirinin yaklaþýk 1,5 katý idi.. Bu þekilde hasýlatý tahmin ederek bilanço gelir gider tablosunu elde etmeye çalýþýyorum.
Sonuç olarak 12 aylýk bilançoda hasýlatýn 16 milyarýn üzerinde, hatta 17 milyara yakýn olmasý kuvvetle muhtemel..
Geçmiþ dönemdeki marjlar ve bilanço kuru üzerinden kambiyo gelir/giderlerinin tahmini ile Brüt Katýn 1.650 civarýnda, EFK'nýn 1585 civarýnda gelmesi muhtemeldir. Kambiyo gelir/giderleri ve vergi düzeltmeleri ile dip rakamda benim kiþisel çalýþmamýn sonucu net kar/zarar'ýn -1 milyar TL civarýnda olacaðýný düþünüyorum.
Bilanço bölümünde ise bu dönem elde edilen çeyreklik nakit akýþýnýn Kasým ayý içerisindeki yaklaþýk olarak 18 milyon dolar ANAPARA ve yine yaklaþýk 18 milyon dolar FAÝZ ödemesinin karþýladýðýný ve kasadaki nakitin bir önceki bilanço dönemi ile aþaðý yukarý ayný kalacaðýný, duran varlýklarýn yeniden deðerlemesi ise ÖZKAYNAKLARIN daha önce Sn. Siesta'nýn tahmin ettiði gibi 6-7 milyar TL olarak güncellenebileceðini düþünüyorum.
Yaklaþýk 3 Mbyte büyüklüðünde bir excel dosyasýnýn bana gösterdiði bu... Matematiksel veya Mantýksal HATA da yapmýþ olabilirim. Ýnsanlýk hali.. Dolayýsý ile YATIRIM TAVSÝYESÝ KESÝNLÝKLE DEÐÝLDÝR...
Saygýlarýmla

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri