Bu konuda haklý olabilirsin ama bir de YKB var artýk iþin içinde. Kendi alacaðýný garanti altýnda tutmak açýsýndan bu tür þaibeli fon aktarýmlarýný kontrol etmek/engellemek isteyebilir diye düþünüyorum...
Bankalar bu kadar büyük oranda bir borç yapýlandýrmasý yaparken alacaklarýný garantiye almak açýsýndan þirketin hisseleri, alacaklarý, varlýklarý üstüne her türlü ipoteði koyarlar bildiðim kadarýyla...
Bir bankada çalýþan bir arkadaþým bu tip, $30-40M gibi, bir yapýlandýrmada görece büyük bir demir çelik þirketine kontrolör olarak atanmýþtý ve þirket onun onayý olmadan hareket edemiyordu...
Burada da böyle bir durum söz konusu olabilir. Ne dersin?
Son düzenleme : Chetuo; 24-03-2023 saat: 17:44.
Dil aslandýr, yatar eþikte...
yukarda akcez sedas sepasýn tablolarý var.
tablo milyon czk (çek kronu) uzerinden. kabaca 1kron=1tl kabul et.. (aslýnda 0.9civari)
current liabilities = kýsa vadeli yükümlülükler
non current liabilities = uzun vadeli ...
bunlar sedas sepasi ozellestirmeden alirken yanlis hatirlamiyorsam 600m usd para saymislardi.
borç hala kapanmamis gibi bir durum var.
bu borcu da muhtemelen ykb'den aldýlar. oyle olmasi mantikli olan. yoksa cep2cep , tutamazlar...
simdi ogreniyoruz ki torunlara satis icin torunlar refinansman sarti koymus.
o sozlesmeyle bunun ilisigi kesilecek, belki borc kamu bankasina transfer edilecek... hesap sasacak.
bu torunlar isi cozulmeden sirketin önü kapali
haber gelirse , onu takip etmek lazim
Bilgiler için teþekkürler...
Ben yönetimin finansal kararlarýnda YKB'nin/temsilcisinin son söz hakký olduðunu düþünüyorum. Bu onlarýn cep2cep harekat alanýný sýnýrlayacaktýr bir þekilde. Belki CEZ'in Sepaþ/Sedaþ'dan çýkma isteðinin sebebi de bu olabilir. Sadece fikir yürütüyorum burada....
Sonuçta 3 aylýk bilançonun kapanmasýna günler kaldý ve ak koyun kara koyun yakýnda belli olacak...
Dil aslandýr, yatar eþikte...
ak koyun kara koyun seçimlerde belli olacak
refinansman falan iþin hikaye kýsmý
akepe giderse torunlar satýn almaktan vazgeçer, parasý varsa kaçýrýr, parasý yoksa da kamu bankalarý zaten bunlara o saatten sonra ballý borek kredi vermez. örnegin tüpçüye verdikleri kredi...
dinçgözler genel kurul yapmaya sonunda karar vermiþler
neyi bu kadar düþündüler de beklettiler , ne þeytanlýk peþindeler kim bilir.
2.çeyrek üretimlerine bakalým
2.çeyrekte memleketteki tüm doðalgaz santralleri 1 aylýk planlý bakýmýný yaptiklarý için, bu çeyrekte üretimler daha düþük olmakta.
2022/2ç genelinde , haziran ortasýna kadar egemer tatil olduðu için 200.000mw üretebilmiþ.
(5mart-15haziran tatil. 1mart-5mart keyfekeder çalýþmýþ)
2023 gibi kurak geçen 2021 2.çeyrekte egemer 635.000mw üretmiþti. Bu sene daha kurak, ve kömür santrallerinden bazýlarý (özellikle iskenderun atlas ve kahramanmaraþ elbistan) devre dýþý kaldýðý için en az bu rakamý yakalamamýz lazým. devreye giren yeni santral olarak da hunutlu var.
eüaþ benim yönetimimde olsa, önümüzdeki kýþ tekrarlamasý muhtemel doðalgaz krizine karþý, gap barajlarýndan mümkün olabildiðince çok su tutardým. þimdilik gaz ve kömür tedariðinde sorun yokken suyumu harcamazdým.
Tahtacýnýn yatacak yeri yok. Rabbena hep bana diyor iyi aile çocuðu...
Anasý bunu Soðukoluk'ta doðrurmuþ besbelli
Ankara'da yapýlan enerji zirvesinden sýzan bilgiye göre doðal gaza indirim yapýlacak.
Sanayinin kullandýðý doðal gaza yüzde 15-20 aralýðýnda indirime kesin gözüyle bakýlýyor. Santrallara satýlan doðal gazda da indirim olabileceði belirtiliyor.
Elektrikte de indirim var. EPDK'nýn, bu hafta içinde yapacaðý toplantýda, 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere uygulanacak yeni elektrik tarifelerini belirlemesi ve Resmi Gazete'de yayýmlamasý bekleniyor. *Uzmanlar da indirimin gerekli olduðunu belirtiyor. Eski TEDAÞ Genel Müdür vekili*Osman Nuri Doðan, yýlbaþýndan bu yana doðal gaz ve ithal kömür fiyatlarýnýn ciddi biçimde gerilediðine dikkat çekerek, bunun elektrik fiyatlarýna henüz yansýmadýðýný söyledi. Doðan, elektrikte konut dahil yüksek oranlý indirim için koþullarýn çok*"uygun"*olduðunu belirterek, küresel piyasalardaki geliþmeler çerçevesinde
EPDK'nýn elektrikte bir yýldýr uygulanan azami tavan fiyat uygulamasýný gözden geçirmesi durumunda*(özellikle yerli kömür ve diðerleri için belirlenen baþlangýç fiyatlarýnýn daha gerçekçi olarak belirlenmesi ve formüller arasýndaki uyumsuzluklarýn giderilmesi koþuluyla)*nihai elektrik fiyatlarýnda ciddi bir indirimin söz konusu olabileceðini vurguladý.
Doðan,*"Konut, sanayi ve ticarethaneye indirim yapýlacak bir ortam söz konusu"*dedi.
Gözler, bu hafta BOTAÞ ve EPDK'da olacak.
Yer Ýmleri