Bak " PARA KAZANIYORMUÞUNUZ?" DERKEN FARKINDA OLMADAN KENDÝNÝ ÞÝRKET SAHÝBÝ yerine koyduðunun farkýndasýndýr inþallah. (öyle misin sahiden?)
Siz þirket adýna konuþuyor gibi yazmýþsýnýz. Ben bunu ve sizi anlayamadým gerçekten.
Soruma cevabýnýz var mý? (þirket sahibi mantýðý ile cevap vermeseniz de olur.)
Þirketin mal varlýðý borçlarýný karþýlarsa yatýrýmcýsýný nasýl etkiler? Ýsterseniz cevap verin, isterseniz lafý geveleyin... Ben anlarým artýk...
Bir cümle yeter laftan anlayana.
Destan yazsan fark etmez
Laftan anlamayana...
Bir de ozelden genelden yazip,soylemedigim lafi soyledigimi iddia ediyor
Alintiyi bile hatali yapiyor, belli ki gozlerde de sorun var
Daha önceki yazdýðýmý referans alarak tekrarlayayým:
Deðerleme rakamý "borç kadar" oluþtu. Oysa asýl deðer, yani mevcutta olan "uyuyan deðer" hala baki.
0.90 PD ile deðil, 1.8PD ile yani 800m$ þirket deðerini baz alarak hisse.net olarak þirkete gidelim "þirketi kökünden almak için geldik, el sýkýþalým" diyelim bakalým bize kökünden verecekler mi görelim (sadece Erzin kaç $ deðeri vardýr) bilen arkadaþlarýmýz vardýr elbet.
Þirket bizi odunu ýslatýp da kovalar. PD rasyosuna göre buradan 2 kat daha gider demek deðil bu. "Hala deðerlemeye girmemiþ duran varlýk var" demek.
Siesta'nýn bahsettiði "özsermaye borcu karþýlýyor göndermesi bana yapýldý. Ben karþýlýyor demedim. "Borç kadar deðerleme çýktý, piyasa bunu bu þekilde algýlar" dedim. Yazýlar ortada.
Fiyat nereye düþer, uçar mý kaçar mý, tahtanýn dinamiði hakkýnda hiç yorum yapmamýþtým ancak tek dayanaðým, 4.50-5.00 bölgesinde duran varlýk deðerlemesini yapan için bilanço öncesinde bir fýrsat verdi dedim. Zira enflasyon muhasebesiyle duran varlýk deðerlemesi bu tip þirketlere yarardý ve normal olarak PD 0.30'a düþüverdi.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Bir baþka moda da söylemedigim þeyi söyledigimi iddia etmek
Cez sermaye artirimina katilmaz demiþim. Nerede demiþim ,mesajimi bulun koyun.
Bedrlli artis yapacak olurlarsa nasil bir senaryo olacagini yazdigim bir mesaj var. 10lira ister de 14ten bölünürse 12tl hisse 2tl de rüçhan olur senaryosu...
Borsadan operasyon yapar, kendi bedellilerinin de parasini yine bir sekilde bizim cebimizden alirlar demistim.
Egemer bakimda demedim, çalýþmýyor dedim..
Hisse 4 liralardayken hisseyi kötülüyordu diyenler oldu,düþecek algisi yaratmisim güya. 4liraya tuvalet kagidi bile vermiyorlar dedim defalarca. Ucuz demek istedigimi anlayan ve riske girenler varsa para kazandi, anlamayanlar da çamur atmaya bahane buldu...
Özsermaye karþýlýyor mu,karsilamiyor mu diye soranlar oldu
Karsilasa ne olur,karsilamasa ne olur?
Sen borcunun taksidini ödeyebiliyor musun ona bak
Bu sene balon ödeme var.
Ödeyemezsen yapikredi malina bir güzel el koyar. Zaten hisseler REHÝNLÝ.
Gerekirse sirketi satar, kalan alacagini tahsil eder,
kimse burada sormuyor
Bu rehin ipotek meselesi nedir diye
Yer Ýmleri