çok þükür bugün de ekside kapatmadýk.
tarlabaþý esnafý (*) bugün de aç yatmayacak.
Yarýn büyük ihtimal daha iyi olacak... :ok:
Bu þirket batacak olsaydý 2-3 yýl öncesinde çoktan batardý. Bundan sonra ufak bir ihtimal...
CEZ bundan çýkacak ve bir þekilde paylarý Torunlar alacaksa bu fiyatlardan mümkün deðil bence. Efsanevi bir yükseliþ yapabilir hisse satýþý öncesi...
Bu yüzden riske deðer þu fiyatlardan. Böyle bir düþünce ile aldým ben...
Dil aslandýr, yatar eþikte...
bu iyi aile çocuklarý 10 küsür yýl önce cez'e hisse satýþýný da yalanlamýþlardý...
halka açýk sirketlerdeki akenerji hisselerini de 3 kuruþa iç etmiþ, öyle toplamislardý. yatirimcilarini zarara sokmuþlardi.
is ayyuka cikinca
2 yilda 4000 megavata cikacagiz deyip hisseyi gazladilar
sonra da çaðrý muafiyeti alarak millete çaktiklariyla kaldilar.
yillar icinde akenerji hissesi tuvalet kaðýdýnýn altýna indi.
böyle iyi bir ailedir dinçkökler. severim kendilerini.
Finansal Rapor DipNot 10'a göre AKENR'in 6 ana kalemde geliri var --->
---Elektrik satýþ gelirleri
---Dengesizlik Tasarruf Paylaþým Gelirleri
---Sekonder Frekans Kontroli Gelirleri
---Yük-Al Talimatý Gelirleri
---Kapasite Mekanizmasý Gelirleri
---Diðer Gelirler
EPÝAÞ þeffaflýk verilerine göre dün akþam itibari ile bu çeyrekteki 53 günlük periyot için ERZÝN santrali üretimi 633.668.000 kwh oldu. Diðer yenilenebilir enerji kaynaklarýndan üretilen enerji toplamý ise 70.827.000 kwh.
AUF deðerlerini dikkate alýnarak saatlik üretimxbirim fiyat ile yapýlan hesaplamada 3. çeyrekte þu ana kadar elektrik üretim geliri 1,713 Milyar TL olarak hesaplanýyor.
Bu deðer yukarýda yazdýðým kalemlerden ilkine karþýlýk geliyor. Aþaðý yukarý ilk 6 aylýk elektrik üretim hasýlatýnýn %90'ý.. ERZÝN DGKÇ ortalama 40 milyon TL hasýlat üretiyor. 4 gün sonra ilk aylýk üretim hasýlatýný geçecektir.
Ýkinci kalemdeki dengesizlik tasarruf grubu gelirleri ve giderleri bilançoyu þiþirmekten baþka anlam ifade etmiyor. Çünkü gelir ve gider aþaðý yukarý ayný rakamlar. bugün itibari ile 1 milyar TL gelir 1 milyar TL gider olmuþ olabilir. Yada 2 milyar gelir 2 milyar gider. Yani anlamsýz bilançoyu þiþiren bir rakam.
3. 5 ve altýncý kalemler bir önceki bilançodan oranlama ile tahmin edilebilir. ,
Ancak karlýlýða etki edecek en önemli kalem YÜK-AL talimatý gelirleri.. ERZÝN santrali Haziran ayýnda 15 günlük açýklýðýnda müthiþ vir YÜK-AL talimatý geliri elde etmiþ. Eðer bu Temmuz ve Aðustos ayýnda da gerçekleþti ise 9 aylýk bilançoda büyük süprizler olabilir.
Þeffaflýktan haziran üretimi grafiklerde ok gibi çýkan yükseliþler bu talimatlar olmalý. Bu þekilde ok gibi yükseliþler Temmuz-Aðustos ayý grafiklerinde pek yoðun deðil gibi..
Bilen varsa aydýnlatabilirse sevinirim.
Sonuç olarak bu 55 günde sizin belirttiðiniz 200 milyon artý olmasý büyük ihtimal. Bu arada yaklaþýk 10 milyon $ (180 milyonTL) ana para borç ödemesi ile 9 milyon $ civarýnda (450 milyon dolar * 0,0792* 1/4= ~9 milyon dolar=150 milyon TL) bir faiz ödemesinin de bu dönemde oluþan EFK'dan yapýldýðýný öngörüyorum.
Kiþisel fikirlerim/hesaplamalarým bu þekilde-Yatýrým Tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri