Bay wasaban, sayýn anyoranza
Sizce bizim iyi aile çocugu dinçkökler kemah haberini neden þimdi kap'a gönderme ihtiyaci duydular
Milyar dolarlýk santralin kepenklerini aylarca kapalý tutarken bile haber verme geregi duymamýþlardý.
Bir tahmininiz var mý?
Ne diyor açýklamada?
01.04.2009 tarihli *** lisansýn sahibi bulunduðu Kemah Barajý ve Hidroelektrik
Santrali projesinin izin ve müsaadelerinin tamamlanmasý, projenin hayata
geçirilmesi için teknik ve finansal uygun koþullar beklenirken .... ***Þirketimizin öncelikli hedeflerindendir.***
13.5yýldýr masal anlattýklarý yetmiyor, utanma sýkýlma da yok..öncelikli hedefe bak çay demle.
Söz konusu davada ilk derece mahkemesi tarafýndan dava
konusu idari iþlemin istinaf yolu açýk olmak üzere iptaline karar verilmiþtir.
mesela bunu duyurma gereði duymamýþ.
sorsan yatirimcilarimizi korumak icin duyurmadik derler...
Kemah HES Projesine bölgeden çok ciddi bir halk tepkisi var. Daha çok ideolojik bir tepki bu. Defaatle mahkemelik oldu proje.
HES'lerde genellikle ÇED raporlarý mahkemelik olur sýk sýk. Ancak SKHA (Su Kullaným Hakký Anlaþmasý)'nýn mahkemelik olduðunu ve iptal edildiðini ilk kez duyuyorum. Açýkçasý içeriðinin %99,9'u matbu bir belge olan o anlaþmanýn ne gerekçe ile iptal edildiðini de çok merak ediyorum, araþtýracaðým.
KEMAH HES PRojesinde Demiryolu relokasyonu baþlý baþýna bir problem zaten. Demiryolu relokasyonu devlet tarafýndan yapýlmadýðý sürece projenin fizibl olmasý mümkün deðil. Devletin de o relolasyonu yapmaya niyeti yok. Cengiz/Özaltýn'ýn Murat Nehri üzerindeki Kalehan projelerinde demiryolu relokasyonlarýný devlet yaptý. Karasu üzerinde Kemah HES'in mansabýndaki Baðýþtaþ HES'in demiryolu relokasyonunu ise IC ÝÇTAÞ kendi yaptý. Kemah'ta Devlet yapmaz, AKENR (maliyet) yapamaz..
Yani KEmah projesinin yapýlma ihtimali yok.
1- AKENR'in son 10 yýldaki finansal durumunu düþününce yapýlmasý finans bulunamayacaðý için mümkün deðildi ve yapýlmamasý da iyi olmuþtur.
2- Kanaatimce AKENR þirket idaresini düþününce maliyetin þiþeceðinden de yapýlmamasý olumludur.
Sonuç olarak bana sorarsanýz açýklama olumlu bir açýklamadýr.
KY açýsýndan "Olumsuz" gibi görünmesi, 15 yýllýk b.mb.k bilançolardan sonra ilk defa pozitif bilançolarýn gelmesi muhtemel dönemlerden önce KY silkeleme için kullanýlabilecek olmasý açýsýndan deðerlendirilmelidir.
Bu hayýrsýzlara yaptýrmasýnlar da zaten.
Ama bunlara yaptýrmýyorlarsa bari yapabilene devretsinler. Sular akar deliler bakar misali 13 yýldýr aval aval seyrediyorlar.
Mýzrak çuvala sýðmýyor. Fiyatlar ortada. 1 aylýk fark 51 milyonsa anapara kimbilir kaç paradýr
bunu yazýnca anlamayanlar çýkýyor.
ben biliyorum kaç para oldugunu. anlamayanlara beleþ hesap yapip onlerine koymayalim bu saatten sonra.
çok merak eden eski mesajlari bir zahmet okusun
Eski mesajlarý okudum da siz böyle diyince yanlýþ çok þey de yazýlmýþ iyisi mi burayý çok da okumamak. Bir zoren akenerji karþýlaþtýrmasý yapýlmýþ ki komple yanlýþ bilgiler.
Yer Ýmleri