2000 yýlýndaki 2 dolar, 2022de enflasyon etkisiyle 3.45dolar ediyor.
faiz ve cds bundan kat kat fazladýr...
2000 haziranda altýn ons 275 dolar, brent 26 dolarmýþ.
2000 yýlýndaki 2 dolar, 2022de enflasyon etkisiyle 3.45dolar ediyor.
faiz ve cds bundan kat kat fazladýr...
2000 haziranda altýn ons 275 dolar, brent 26 dolarmýþ.
Sayýn siesta bir aydýr yazýlarýný okuyorum yazdiklarindan hiç þekilde anlamadým, yeriyormusun övüyor musun , düzenli de yazý yazýyorsun ...Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
burada yazdýklarým kiþisel düþüncemdir , baðlayýcýlýðý yoktur yönlendirme babýnda deðildir...yatýrým tavsiyesi olarak algýlanmasýn...
hisse 2000 yýlýnda o günün parasýyla 200sentten (bugünün parasýyla yani faiziyle 345 sentten) halka arz edilmiþ, 2022 yýlýnda 9 sente kadar inmiþ, bugün kapanýþý 18 sent.
hisseyi ucuza toplamak baský kurmak için yapmadýklarý hile hurda kalmadý. 9 aylýk bilançoda sermayeyi ekside gösterecekler, yani batýkmýþ gibi gösterecekler.
ama þirket bu yönetime raðmen hala batýk deðil. yapý kredi þirkete el koyduðu andan itibaren düzelmeye baþladý.
hala anlaþýlmayan bir konu varsa anlayanlar anlamayanlara anlatsýnlar
Müsadenizle anladýðýmý ve düþündüðümü anlatmaya çalýþayým : O günkü þirketle bugünkü þirket bir deðil. Bir kere önce bu konuda anlaþalým. O gün Akenerji sadece bir doðalgaz çevrim santralleri iþleten %100 Akkök grubu þirketi idi. Portföyü çok sýnýrlý idi. 59,5 MW Yalova DGKÇS, 98 MW Çerkezköy DGKÇS, 6,3 MW Alaplý DGKÇS , 132 MW Bozüyük DGKÇS'ye sahipti. Yani 4 adet küçük DGKÇ.. Toplam 295,8 MW...
O günden bu yana köprünün altýndan çok sular aktý. Bu 4 santral yok artýk. Þimdi daha verimli 900 MW tek bir DGKÇS var. Erzin DGKÇS... Bu en basitinden 4'te 1 iþçilik maliyeti ile 3 kat fazla enerji üretme imkaný demek...
Ayrýca 320 MW'da yenilenebilir enerji santrali mevcut þu anda... (Bu arada Sadece 260 MW borçsuz yenilenebiliri olan GWIND 10 milyar TL piyasa fiyatýna sahip)
Yani bugünkü þirket o günkünden kat kat daha büyük.
Hisseyi ucuza toplamaya çalýþanlar olduðu konusunda hemfikirim. Ancak toplamaya çalýþanlarýn kim olduðu konusunda hemfikir deðilim. AKENR bugüne kadar her yýl sadece 12 aylýk bilançosunda deðerleme yapmýþ. Farklý bir durum yok burada. Deðerlemenin hep düþük yapýldýðý ise bir gerçek. Ancak bu durum FAVÖK deðerini gizlemelerini saðlamayacak!. Görebilen gözler çok rahat görür. 6 aylýkta belirginleþmeye baþlamýþtý düzelme. 9 aylýkta çok daha güzel olacak. Önemli olan gelir gider haneleri... GÖRMEK ÝSTEYEN GÖZLER GÖRÜR...
Burada sizinle kýsmen ayný fikirdeyim, kýsmen deðilim. Þirket bu yönetime raðmen hala batýk deðil. Ayný fikirdeyiz. Ama düzelme Yapý Kredinin þirkete el koymasý ile baþlamadý. Düzelme son 3-4 senedir yaþanan dolar ve 1,5 senedir yaþanan ENERJÝ KRÝZÝ ile baþladý.
2019 YKB Borç Yeniden Yapýlandýrmasý Anlaþmasý ile 400 milyon dolar kredisi, TL kredisine dönüþtürüldü. Bu borç þu anda 4 yýllýk faiz eklenmesine raðmen 160 milyon dolara düþtü dolarýn artmasý ile birlikte.. (3 milyar TL/18,6) Bu enerji enflasyonunda %12 faiz ile TL kredi beleþe para gibi birþey...
Diðer yandan enerji krizi ile ciro inanýlmaz rakamlara çýktý ve dolayýsý ile hasýlat ve FAVÖK beklenmeyen zirvelere ulaþtý. Geçen sene 350 TL civarý olan PTF günümüzde 4000 TL'lere çýktý.. 350'de %50 kar etse -ki mümkün deðil, sadece abartýyorum- 175 TL yapar birim MWH enerji için, ama bugün %10 karlýlýkla çalýþsa 400 TL kar eder birim MWH enerji için... Durum bu... Üretiyor. Kazanýyor.. Ve edinilen kar ile dolar alýnýyor yada KKM yapýlýyor. Bilemiyorum. Bu da DOLAR borcun hýzla erimesine katký saðlayacak önümüzdeki bilançolarda, kambiyo zararý yanýnda kambiyo karý kalemi de göreceðiz yüksek miktarlarda... Sonuç olarak 2022 bilançosunu 10 yýllar sonra ilk defa artý kapatabilir ama kapatamazsa da 2023 bilançolarý hep artý olacak bana göre...
Yani olay tamamen KISMET... Ne yönetim baþarýsý, ne de YKB desteði...
130m dolara enerji þirketi mi kaldý…
sayýn anyoranza
tamam yapi kredi, mavi marmara, 15 temmuz, enerji krizi. bunlarin hepsi önemli ama
bu þirket için önemli kilometre taþlarý sedaþ ile ilgili
akenerjinin sedaþý özellestirmede almasý, sonra akcez'e devretmesidir. biz buna cep2cep diyoruz.
cep2cep'i hatýrlamýyorsanýz telsim reklamlarýndaki bir kampanya idi. kontör transferinin o günkü adý.
simdi düzlüge cýkmasý da sedaþýn baðýmsýz olmasýna baðlý.
Erzin DGKÇS... Bu en basitinden 4'te 1 iþçilik maliyeti ile 3 kat fazla enerji üretme imkaný demek...
3 kat enerji üretip 5 kat da piyasadan alýp , zararýna sattý bu akenerji.
ben yazýnca komplo teorisi mi geliyor size anlamiyorum. açýn genel kurul tutanaklarýný okuyun. bilanço okumaya üþeniyorsanýz.
akenerjide %37.5 akkök , %37.5cez , %25 halka açýk
akcezde , yani sedaþ sepaþta %50 akkök , %50 cez
siz cez veya akkök olsanýz hangisinin kar etmesini istersiniz?
100liralýk karý 50-50 bölüþmek mi, 37-37 bölüþmek mi
37.5 ile 50 arasýnda %kaç fark var? cevap + %33
Yer Ýmleri