Bahara bu forumda kaç kiþi kalacak bakalým. Ýspanyol kalýr, ben kalýrým, bir de Anyoranza Hocamýz...
Ýspanyol zaten doðduðundan beri bu hissede gibi görünüyor. Anyoranza Hocamýz iþi biliyor. Ben sadece meraktan burada olacaðým...
Dil aslandýr, yatar eþikte...
2700mw deyince ben de bir þey sandým.
faaliyet raporundan baktým... hep hurdalari götürmüþler
kuzey kibris 153mw... 10 tane dizel motor
gana 370mw... santralini yarisi samsundan sökülüp gitmiþ, sonra oraya da dizel motor eklemiþ.
madagaskar ve mali... 150 mw... mardin, hakkari ve siirtten sökülen dizel motorlar gitmiþ
özbekistan 240, 230,270mw..toplam 740mw 2021yili itibariyla 900 milyontl tutmus, dolar 6 desek 150milyondolar. demek bunlar da biryerlerden söküldü gitti.
yani yurtdisinin pek para ettigi soylenemez.
yurtiçinde de þanliurfa 147mw... o da hurdaya benziyor
gerisi yeni santral , para eder.
hurdalarin ise kendisi para etmez, sozlesmesi para eder. ne kadar yagli sozlesmeler, onu kendileri bilir.
O gün kaç para edeceðini allah bilir. O konuda hiçbir tahminde bulunamam.
4-5 yýl önce Egemer kaç dolar ediyordu diye sorsaydýnýz... ozamanlar ptf de 40-45 dolarlardaydý. belki 200 milyon veren dahi bulamayabilirdiniz.
Tabi ki rakamlar açýklanmadý ama birkaç santral satýliða çýkarýldý, samsun omv gibi, hiçbir alýcý çýkmadý.
Dinçkökler bizim kombine çevrimleri 3 dolara sattiysa 1 dolara fatura etmiþ de olabilir. Bunu yapacak karaktere sahipler. Rabbena hep bana.
Yer Ýmleri