Dil aslandýr, yatar eþikte...
Bilanço dip notlarýnda çýkarabildiðim dolar borç ödeme tablosu aþaðýdaki gibidir..
TL borç Ödeme tablosu da aþaðýdaki gibi....
Gelecek hafta baþý 6 aylýk dolar vadesi geliyor. Yaklaþýk 18,6 milyon dolar borç anaparasý ve 18 milyon dolar 6 aylýk dolar faizi ödenecek. Yaklaþýk 36,6 milyon dolar...677 milyon TL... Kasada fazlasýyla Eylül sonu itibari ile (bilanço tarihi) para mevcut bu ödeme için... Hatta bir sonraki(Nisan 2023) ve ondan bir sonraki (Kasým 2023) ödemeler içinde yeteri kadar nakit Eylül bilançosunda mevcut...
Yani bu bilanço döneminden itibaren 2023 dönemi ve 2024 dönemi 2024'teki Balon ödemeler için para biriktirilecek. Nisan 2024 kolay 34milyon dolar lazým. Önemli olan Kasým 2024... O tarihte 4 milyar TL Türk Lirasý cinsinden borç KAPATILACAK ve ayný tarihte 113 milyon dolarý anapara olmak üzere 128 milyon dolar ödeme yapýlacak.
Bu miktarda gelir 2 yýlda elde edilebilir mi?
Bana göre evet. Enerji krizi devam ettiði sürece PTF ve AUF fiyatlarý bu þekilde devam ettiði sürece çok mümkün... 2 yýlýn yenilenebilir üretim yaklaþýk 1,5 GWH ve geliri yaklaþýk 3 milyar TL olacaktýr. Erzin'de kalan kýsmý fazlasýyla saðlayacaktýr.
PEKÝ sonra NE olacak?
Borç SADECE 267 milyon dolar kalacak... Faiz yükü azalacak. 1200 MW'lýk bir DEV için Ödeme sýkýntýsý hiçbir þekilde kalmayacak..
O zaman yýlda 100 milyon dolar FAVÖK oluþturma potansiyelli bir þirket, bugunkü deðerle SADECE 189 milyon dolar olan PD bu rakamlarda kalabilir mi?
Ýþte bütün mesele bu!.. Hikaye BU... AMA, herkes kendi hesabýný kendi yapsýn! Kimse benim lafýma kulak asmasýn... Yatýrým tavsiyesi deðildir...
temettü vermeyi düþünüyor musunuz sayýn gençer?
gizem mi güzem mi , her ne karýn aðrýsýysa, bloomberg canlý yayýnýnda bunu sormuþtu. serhan da gülsem mi aðlasam mý der gibisinden bir tebessüm etmiþti...
Elinize saðlýk Sn. Anyoranza. Bilançodaki düzelme ile birlikte þu andaki fiyatý hayal olacak. Abuk subuk 3-5 yýllýk enerji þirketlerinin deðerleri $500-$600M, bu $190M. Dolar bazýnda üçe katlansa bile hala ucuz olacak...
Dil aslandýr, yatar eþikte...
"Þirketimiz Yönetim Kurulu Þirket Merkezinde toplanarak 5.000.000 TL sermayeli "..... Enerji Depolama Sistemleri A.Þ" isimli bir þirket kurulmasýna ve sermayesine %100 oranýnda katýlýnmasýna karar vermiþtir. "
þeklinde bir haberle tavan üstüne tavan yapýp, uzaya çýkan hisseler var.. Ortada fol yok, yumurta yok. Enerji Depolama mevzuatý yok daha... Piyasasý yok.. Yatýrýmcýsý yok.. Sadece henüz kurulmamýþ, '2 sandalye-1 masa' bile olmayan bir þirket haberi ile þirketin piyasa deðerini bir günde 1200 MW'lýk AKENR kadar (189 milyon dolar ) yükseltiyorlar...
Þirket milyar dolar PD'ye ulaþmýþ, 900000 $'lýk 1 MW'lýk GES taahhüt ihalesi haberi ile tavan olup 100 milyon dolar artýrýyor PD''yi.. Hepsi kar olsa ne yazar. Ki vahþi bir piyasa GES EPC iþi, Ankara'da, Ýstanbul'da elini sallasan GES EPC yapan firmaya çarpar...
Patron 6 ay önce -1 sene önce X fiyatýndan pahalý pahalý arz ettiði þirketi ,spekülatif haberlerle 10X, 20X fiyattan piyasaya çakýyor, paylarýný borsaya kote edip. Sonra çaktýðý hisselerin parasýný güya þirkete BORÇ veriyor faizsiz... Gene TAVAN TAVAN... Neymiþ faizsiz kredi imiþ.. Olum o para HALKA ARZZZZZdan geliyor. Þirketin deðil Patronun parasý...
Ýlginç günler yaþýyoruz... :(
AKENR'de þöyle bir depolama haberi çaksa da milyar dolarlýk þirket olsa.. Daha kolay aslýnda...:)
o dedigin sirketlerden ikisinin halka arzina arkadaslarim da katildi ve paralarini 3e 4e katladilar.
takip ettiysen biliyorsundur. istersen 100milyon liralik hisse talep et, herkese eþit 500 liralik 700liralik hisse verdiler.
halka arz olan kismin %90-95ini patronlar kendine ayirdi.
oyle olunca tavan tavan gitmesin de ne yapsin?
bizimkilerin de parasi atiyorum 500ken 2bin lira oldu. taþ attý kolu mu yoruldu...
kimisi þýngýrtýyla mutlu oluyor. ben bulaþmadým sonrasýný da takip etmedim.
bizimki de kamuya aciklanmamis özel durumumuz yok demiþ. kesin yoktur. hisse 2 dolara gelmeden açýklanmaz o özel durumlar
Yer Ýmleri