Yani param olsa, 5.00tl'ye 5milyon lot alýþ girebilsem
bankof elinde ne var ne yok satýp gidecek, arkasýna bile bakmayacak...
Adamýn biri bir þirket kurmuþ.. Gecesini gündüzüne katmýþ... Emek vermiþ, risk almýþ, bir fabrika kurmuþ... Üretmiþ satmýþ... Bir deðere ulaþmýþ...
Derken bir gün þirketini Borsa'ya kote etmek istemiþ.. SPK lisanslý bir danýþman bulmuþ.. Þirketi her yönüyle incelemiþler, iþ kolunu, piyasanýn geleceðini, þirketin rekabet gücünü deðerlendirmiþler ve bir fiyat belirlemiþler.. Patron demiþki.. Yapmayýn etmeyin iki gözünüzün yaðýný yiyeyim. Bu kadar ucuz olur mu? Senelerimi verdim ben bu þirkete.. Bunu biraz yükseltsek olmaz mý.. Allem etmiþler kullem etmiþler bir rakamda uzlaþmýþlar... Raporlarý SPK'ya verip beklemeye baþlamýþlar.. Derken onay gelmiþ.. 50+'den arz olmuþ halka þirket hisseleri..
Ama bu memlekette nasýl herkes bakandan iyi bakansa, teknik direktörden iyi teknik direktörse, ayný onun gibi herkes þirket deðeri uzmaný... Yok demiþler, aða senin þirket çok ucuz.. olmaz demiþler... 15 günde neredeyse 4 katýnda, 200+'tan fiyatlamýþlar.. Bu gidiþle 1000'de olur, 2000 de... Sosyal medyada, forumlarda patrondan daha iyi bilen insanlar dolu maþallah... Bizim memleket bir deha ovasý...
Patronlar mal, ucuz ucuz arz ediyorlar þirketlerini... :yahoo::halay:
Bizansta oyun bitmez!.. Matruþka gibi 3 þirketi, ayrý ayrý açaný da gördü bu gözler!..
Adam etine buduna bakmadan, o yatýrýmý yapabilecek yeterli kaynaðý olmadan, matruþkalarýn her birine yüzlerce MW depolamalý baþvuru bile yaptý, KAP gönderip, fiyatý yukarý çekebilmek için... Toplam 1350MW... Ha ayrýca her birine de ayrý ayrý "enerji depolama fabrikasý" kuracakmýþ.. :)
galiba enerjisada çalýþýyorsun ki onlara hiç laf etmedin
matruþkanýn mucidi enerjisadýr.
enerjisa firmasýnýn altýna yanýna saðýna soluna enerjisa üretim enerjisa tüketim enerjisa toptan enerjisa perakende diye 50 tane þirket açtý
zararý birine, karý ötekine, borcu birine, alacaðý ötekine devretti. ondan sonra biz çok karli bir sirketiz diyerek halka halka arz etti , edebildi.
kýlçýksýz balýk.
1350mw olayýna gelince ayný adresteki ayný fabrikada ayný makinalarý kullanan 3 ayrý þirket gösterirsin olur biter.
Devir ekonomi devri. Türk modeli ekonomi.
Þiþecam da bu þekildeydi. Imkb'nin en baba Matruþkasý idi. sonunda tekrar birleþtirdiler de ak ...t kara ..t ortaya çýktý
Adana -A, ADANA-B, ADANA-C ve türevleri, Ünye, Bolu, Mardin vs..
Kardemir x
Laf etmeyin.. senelerce ekmeniði yedik bunlarýn arbitrajdan..
Adam ol, 6 numara þapka giy demiþ atalarýmýz..
Siz Özal' ýn bu borsayý, yatýrým yapan küccükler için mi açtýðýný sanýyorsunuz ?
Pýnar lar arasýndaki hisse alýþveriþini bir inceleyin tarih içinde..
Bu iþin temel inde VERGÝ meselesi vardýr..
Borsa dakiler de konu mankenidir.
Yer Ýmleri