Kýsa vadeli en büyük beklentim Mart ayýnda gelecek son çeyrek ve Mayýs ayýnda gelecek ilk çeyrek bilançolarý ile USD kurunun seçimlere kadar maksimum 19-20 arasýnda tutulmasý. Bilançolarda gelecek çeyreklik karlar artan FAVÖK ve hýzla düþen Net Borç/FAVÖK rasyolarý hisseyi çift haneli sayýlara taþýyacaktýr. YTD.
yukarda yanlislikla pd/dd 0.2 yazmýþým , þu anda 3.75tl hisse fiyati 0.4'e denk geliyor
uyduruk patronlarin , peruklunun onun bunun sirketlerini saymazsak
piyasada bu deger 2.5-4.5 arasýnda
3 diyelim...
kabaca x7 potansiyel var
bizim dönme tahtacýnýn baskýsý o sebeple
6 mart pazartesi akþamýna kadar bugün de dahil 8 iþ günü var.
8 iþ gününde 8 tavan yapsa ne olur? 7.70 anca
oraya(!) kadar yolun var , dönme tahtacý
orasý neresi , semra hanýma sor, göstersin
Bugün geri döndüm Akenerji'ye. Lot arttýrmayý umuyordum ama olmadý. Aldýðým hisseler de en az Akenerji kadar düþtü, hatta daha fazla. Geçen hafta Tekfen ile durumu eþitledim bir nebze. Aþaðý yukarý sattýðým kadar alabildim tekrardan...
Her þeyin hayýrlýsý...
Dil aslandýr, yatar eþikte...
epdk bu sene hala kapasite mekanizmasý bütçesiyle ilgili bir karar almadi.
normalde ocak ayý son haftasýnda yýllýk bütçe belli olurdu. bahane depremse bile çok önce açýklanabilirdi.
sadece mekanizmaya baþvuran þirketlerin listesi yayýnlandý.
acaba iptal ya da yeni bir düzenleme mi planlanýyor
belki anyoranza bu konuda bir þeyler duymuþtur.
sistem ilk düzenlendiginde yap islet (devret) santralleri hariçti.. sonradan yerli kömür kullanan ithal kömürcüleri eklediler. sonra ne hikmetse enkaya para ödemeye baþladýlar... yerli doðalgaz santralleri diye bir kategori icat ettiler.
yerli doðalgaz kullanmayý teþvik etmek... ben erzinde yerli gaz kullanmak istiyorsam ne olacak?
akepe kafasý...
enka gebze ve izmir dgkçs antrallerinde ocak-þubat kapasite kullaným oraný %30 civarýnda dolaþýyor.
enka adapazarý santralini listede göremedim. farklý bir isimde mi kayýtlý, yoksa kapandý mý?
deprem bölgesinde de atlas tes, afþin elbistan a-b santralleri hala kapalý. karakayadaki arýza devam ediyor olsa gerek, epey dusuk kapasitede calisiyor.
keban ve atatürk de pek çalýþmýyor. su az oldugu için de olabilir, söylenmeyen bir arýza da olabilir, kontrol amaçlý da olabilir. arýza bildirimi yok.
Keban ve Atatürk kuraklýktan çalýþmiyordur. Tavan herkese hayýrlý olsun.
Yer Ýmleri