bunlar kimlerle çalýþýyor.. kim yönlendiriyor bunlari sahi
"Eðer Karadeniz gazýnýn Türkiye’ye gelip evlere verildiði konusu gerçekse çünkü habere aldatýldýðýmýz için gerçekse çok mutlu oluruz. Gerçekten çok mutlu oluruz. Türkiye’nin önemli bir meselesinin hallolduðunu düþünüp biz iktidara geldiðimizde de bunu devam ettiririz. Dolayýsýyla mutlu oluruz. Ama inþallah Putin’in BOTAÞ’ýn borçlarýný ertelemesinden kaynaklanan yine Putin’den yapýlan bir kýyak deðildir. Çünkü bir çok þey yalan çýktýðý için hafif bir þüpheye doðru gidiyor insan devamlý aldatýlýnca ama umuyorum, diliyorum Karadeniz gazýdýr. Biz de onun devamýný saðlayacaðýz daha geniþ olarak."
Bunu diyen bile oldu
Zavallý...
þimdi neymiþ burayý anlamadým... kýrýmdan sakarya gaz sahasýna ruslar boru döþedi. sakaryadan buraya da biz boru döþedik. rus gazýný öyle mi kullanýyoruz?Dün akþam ateþ yakýyorlar yok efendim doðal gazý getirdik falan… Orasý hala þüpheli elimde bir þey yok ama orada çalýþanlardan bazý sýzan bilgilere göre oradaki gaz bizim Karadeniz'den çýkan gaz falan deðil Rus gazý kardeþim. Oradan bir boru hattý ile buraya açýyorlar. Çünkü bu iþin uzmanlarý diyor ki bu kadar kýsa sürede bu gaz çýkarýlýp evlere servis edilemez.
Ama sondaj yapýldý mý yapýldý. Rezerv yapýldý mý yapýldý ama rezervle de ilgili tartýþmalar var. Onlara da girmek istemiyorum ama Türkiye'yi 20 yýl 30 yýl ayakta tutacak rezerv yok orada."
belki de
türk akým borusuna aþaðýda bir saplama yaptýk.
iyi de niye rafine gaza tekrar rafineri kurduk.
bunlarda harbiden beyinden eser yok...
bu kafadakileri ve buna inananlarý, kabataþtaki deri ceketli deri pantolonlu arkadaþlara havale ediyorum. onlar size ne yapacaklarini iyi bilirler
akenerjiyi ilgilendiren kýsma gelelim
karadeniz gazýnýn 1.fazýnda yüksek bir debi olmadigi icin, günlük 10milyon senelik 3milyar m3 ile tarifelere bir indirim yansitilmadi.
mutfak gazý ucretsiz olsun meselesi de zaten enerji krizinin basindan beri gundemdeydi. onu hayata gecirdi.
enerji santrallerine 1 nisanda adamakýllý indirim yapilmadigina gore, bundan sonra yapilmasini da beklemiyordum. 1 temmuza kadar bu tarife gider. sonrasýna bakarýz. þahsen temmuzda da indirim beklemiyorum.
secim sonrasi olasý bir kur ataðý her þeyi deðiþtirir.
cb secimi 1.turda bitmezse 2.turdan önce mv dagilimini da görüp , fanatikligi býrakýp aklýselim davranmakta fayda var.
Aynen öyle de olmuþ...
Verin kardeþinize yetkiyi, doðalgaz santralleriyle nasýl uðraþýlýrmýþ size göstereyim...
------
Elektrik için ithal edilen kömüre ton baþýna 15 dolar gümrük indirimi
Gümrük beyannamesi 21 Mayýs 2023’e kadar tescil edilen elektrik üretimi amaçlý kömürlere ton baþýna 15 dolarlýk gümrük vergisi uygulanmayacak.
22 Nisan 2023 Cumartesi 01:51
Enerji Günlüðü - Gümrük beyannamesi 21 Mayýs 2023’e kadar tescil edilen elektrik üretimi amaçlý kömürlere, ton baþýna 15 dolarlýk gümrük vergisi uygulanmayacak.
Kömür Ýthalatýna Ek Mali Yükümlülük Konulmasý Hakkýnda Kararda Deðiþiklik Yapýlmasýna Ýliþkin Karar, 7109 sayýlý ve 19 Nisan 2023 tarihli Cumhurbaþkaný Kararý uyarýnca yayýmlanarak yürürlüðe girdi.
Karar uyarýnca 20 Nisan 2023 tarihinden önce gümrüklere sunularak özet beyan verilmiþ olanlar da dahil; özet beyan verilen ve elektrik üretiminde kullanýlacak kömürün ithalatýna iliþkin gümrük beyannamesinin, 20 Nisan 2023 gününü takip eden günden itibaren en geç 30 gün içinde tescil edilmesi halinde, özet beyan kapsamý kömürlere iliþkin olarak 15 dolar/ton’luk ek mali yükümlülük hükümleri uygulanmayacak.
Kömür Ýthalatýna Ek Mali Yükümlülük Konulmasý Hakkýnda Karara göre; Avrupa Birliði üyesi ülkeler, Avrupa Serbest Ticaret Birliði (EFTA) üyesi ülkeler, Ýsrail, Makedonya, Bosna-Hersek, Fas, Batý Þeria ve Gazze Þeridi, Tunus, Mýsýr, Gürcistan, Arnavutluk, Ürdün, Þili, Sýrbistan, Karadað, Kosova, Güney Kore, Morityus ve Malezya menþeli ithalatta ek mali yükümlülük uygulanmýyor.
--------
iyi demek az gelir. Muazzam bir aile...
Bakalým bizim genel kurulda neler olacak neler
https://m.patronlardunyasi.com/haber...-ediyor/278182
Her yýl olduðu gibi bu yýl da Akmerkez GYO, Ak-ÝÞ GYO, Akenerji ve Aksa gibi þirketlerin genel kurullarýnda kardeþler çekiþmesi devam etti. 66 yaþýndaki kýz kardeþi Nilüfer Dinçkök Çiftçi ve yeðeni Raif Ali Dinçkök’e karþý azýnlýkta kalan 75 yaþýndaki Ömer Dinçkök, grup þirketlerinde alýnan kararlara muhalefet þerhi koyup, mahkemeye taþýyor. Yeðenleri dahil hiçbir yönetim kurulu üyesini ibra etmiyor. Gruba baðlý halka açýk þirketlerin yönetiminde yer almayan Ömer Dinçkök, çatý þirket Akkök Holding’in Yönetim Kurulu’nda da yok.
Akmerkez GYO Genel Kurulu
12 Nisan’da yapýlan Akmerkez Genel Kurulu, her yýl olduðu gibi yine Ömer Dinçkök’ün kararlara muhalefeti ve olumsuz yönde oy kullanmasýyla geçti. Genel kurula katýlan þirket yönetimini de “sýkýþtýran” Ömer Dinçkök’ün temsilcilerinin tutanaklarda yer alan sorularýndan bazýlarý þöyle:
• 1 aydan düþük vadeli mevduat tutulmasýnýn sebebi nedir, neden Kur Korumalý Mevduat tutmuyoruz?
• 2022 yýlýndaki 425 bin TL “þüpheli alacak karþýlýðý” ayrýldý. Bu rakam iliþkili olmayan taraflardan ticari alacaklarýmýzýn yüzde 12’sini aþmýþtýr. Bu oran yüksek deðil midir?
• Akmerkez’in yaþý 30’u aþmýþtýr. Bu süre içinde bina içinde bazý eklentiler, tadilatlar yapýldý. Depreme yönelik bir tedbir alýnmýþ mýdýr?
• Ömer Dinçkök’ün vekâletiyle toplantýya katýlan temsilciler kar payý daðýtýmý dahil tüm kararlara muhalefet þerhi koyarken, Raif Ali Dinçkök (Ali Raif Dinçkök’ün oðlu) ve Akmerkez’in yabancý ortaðý Klepierre temsilcileri dahil yönetim kurulu üyelerininin ibra edilmelerine olumsuz oy kullandý.
Akiþ GYO Genel Kurulu
Akasya AVM, Akbatý AVM ve Baðdat Caddesi civarýnda bazý gayrimenkullerin sahibi ya da ortaðý olan Akiþ GYO’nun 6 Nisan’daki genel kurulunda da benzer sahneler yaþandý. Genel kurulda sýk sýk söz alan Ömer Dinçkök temsilcisinin þirket yönetimine yönelttiði sorulardan bazýlarý özetle þöyle:
• Erenköy’deki 1.457 metrekarelik arsanýn alým bedeli 41 milyon 75 bin dolardýr. Bu arsanýn üzerine 9 katlý bina yapýldýktan sonra 5 Temmuz 2022’de gayrimenkul o günkü kurla 23 milyon 267 bin dolara satýlmýþtýr. Yaklaþýk 20 milyon dolarlýk zararýn sorumlusu kimdir?
• 9 Temmuz 2013’te Çiftehavuzlar’daki 2.202 metrekare arsa için 19 milyon dolar ödenmiþtir. Kat karþýlýðý anlaþmasýyla alýnan nakit para ve mülklerin ekspertiz deðerleri bugün 18 milyon 162 bin dolardýr. Bu durumda karlý bir iþten bahsedebilir miyiz?
• 2020 yýlýndan bu yana portföyde yer alan yatýrým amaçlý gayrimenkullerin sayýsý azalmakta, duran varlýk satýþý yapýlmaktadýr. Bu bir strateji midir?
• Akiþ’in hakim ortaklarý ADR ve NDÇ gruplarýnýn (Raif Ali Dinçkök, Alize Dinçkök, Nilüfer Dinçkök Çiftçi) sahibi olduðu Akgiriþim þirketiyle Akiþ ve baðlý ortaklýklarýnýn yapmýþ olduðu iþlemler geçen yýla göre artmýþ mýdýr? Bu iþler için baþka þirketlerden teklif alýnmýþ mýdýr?
• WMG London projesindeki geliþmeler nelerdir? 2022 yýlýnda Akiþ’e düþen zarar 2.9 milyon TL’dir. Proje ne zaman tamamlanacaktýr?
• Þirketin danýþmanlýk giderleri 8.8 milyon TL’den 13.3 milyona yükselmiþtir. Ýliþkili þahýs konumundaki kiþilere satýþ komisyonlarý ödenmiþ midir?
• Ömer Dinçkök temsilcileri, þirket yönetiminin bu ve benzeri sorulara verdiði cevaplardan sonra, þirket yönetim kurulunun ibrasýnda olumsuz oy kullandý.
• Ömer Dinçkök, yine temsilcileri vasýtasýyla grubun en büyük þirketlerinden Aksa Akrilik’in 4 Nisan’daki genel kurulunda þirket yönetimine sorular yöneltti. Kardeþi ve yeðenlerine ait Akgiriþim’e Aksa tarafýndan verilen 73.4 milyon T’lik iþlerin de sorgulandýðý fasýldan sonra yine hemen hemen tüm kararlara muhalefet þerhi konuldu ve dava açma hakkýnýn saklý tutulduðu tutanaklara geçirildi.
Biz buna halk arasýnda boþ muhalefet diyoruz.
Yönetimden uzaklaþtýrmalarý iyi olmuþ diyeceðim neredeyse...
Yer Ýmleri