Hesap ortada
80-100 milyon $ Favök yapmaya devam etsin
5-7 yýlda borçlarý ödesin
200 megawatt Hes ve 50 megawatt güneþ devreye alsýn Baþka bir talebim yoktur
Sayýn Siesta
Sizinle tanýþtýðýma memnun oldum.
Umarým patronlar niyetlerini düzeltirler..
Ben bir süre yazmayacaðým .
Saygýlar
Bir süre yazmama kararý aldým.
Can çýkar huy çýkmaz. Dinçköklerin huyu deðiþmez.
Þirketi torunlara satýp defolup gitsinler, baþka bir beklentim yok.
Ayný þekilde çekyalýlar da ....p gitsin
Þirketi satana kadar da tek çivi çakmasýnlar.
Baskent gazýn ve torunlargyo'nun faaliyet raporlarinda SEDAÞ'ýn bahsi bile geçmedi. 1 kasýmda devraldilar,ama pala yayin yasagi koymus belli ki
Prof. Dr. Þenol Babuþçu, yakýn izlemedeki yeniden yapýlandýrýlmýþ kredilerin 700 milyar TL’ye çýktýðýný vurgulayarak “Faizleri zirve yapýnca iki yýldýr düþük maliyetli krediye alýþýk olan þirketleri zor günler bekliyor. Yakýn izlemedeki ve yeniden yapýlandýrýlmýþ krediler 700 milyar lirayý buldu. Bunun yarýsý batýk kredi durumuna düþecek. Bu hem þirketler hem bankalar açýsýndan çok sýkýntýlý bir durum. Zombi ve yüzdürülen þirketler için sýkýntýlý bir süreç baþlýyor. Bu anlamda 2024 zor bir yýl olacak, iflaslar artacak” dedi.
Tasfiye olunacak alacaklar 2023 yýlý eylül ayý itibarýyla 213 milyar TL oldu. Tasfiye olunacak alacaklarýn 201 milyar TL’si bankalara; 8 milyar TL’si finansal kiralama þirketlerine, 2 milyar TL’si faktoring þirketlerine ve 1 milyar TL’si de finansman þirketlerine ait. Türkiye Bankalar Birliði (TBB) verilerine göre Eylül 2023 itibarýyla tasfiye olunacak alacak oraný en yüksek olan sektör; yüzde 5.3 ile enerji sektörü oldu. Bu sektörü yüzde 4 ile inþaat ve yüzde 2.9 ile emlak sektörü takip etti.
Bankacýlýk Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre Eylül 2023’te bankalarýn sektörlere kullandýrdýðý toplam nakdi kredi miktarý ise 10 trilyon 871 milyar liraya yaklaþtý. Geçen yýl ayný dönemde bu miktar 7 trilyon TL civarýndaydý.
ENERJÝDE BÜYÜK ARTIÞ
Bankalar geçmiþ dönemlerde verdiði milyarlarca liralýk krediyi toplayamama riskiyle karþý karþýya. Bankalarda kullandýðý krediyi en fazla batýran sektörler arasýnda inþaat, enerji ve imalat sanayi baþý çekiyor.
Elektrik, gaz ve su kaynaklarý üretim daðýtým ve sanayi sektöründe Eylül 2022 döneminde batýk kredi miktarý 18 milyar 72 milyon TL civarýndayken bu yýlýn ayný döneminde bu miktar 23 milyar 443 milyona çýktý. Böylece enerji sektörü batýk kredi miktarýný en fazla artýran sektör oldu.
Son çeyreði yarýladýk
Gerçekleþen üretime bir bakalim
Sonra 2 ile carpariz
Ayyildiz 9000
Bulam 2100
Burç 3400
Feke1 7300
Feke2 8400
Himmetli 7000
Uluabat 21500
Erzin 346000
X2
Kabaca 120binmw hes/res , 700binmw dg
70$ x 120bin + 10$ x 700binmw
8.4milyon+ 7milyon=15.4milyondolar kar
Son çeyrekte 30 milyon yakalamasi bu koþullarda çok zor.
Son gelen %20lik dogalgaz zammýnýn tavan fiyatlara etki etmemesi kötü oldu
Yer Ýmleri