Ben de anlamaya çalýþýyorum.
Eylül 2012 gaz fiyati 2.81 $
Bugun 2.35$
Su anki firat 2012 yýlýndan bile ucuz.
Peki nasýl bir hata yaptýlar?
Çok verimli modern bir santral fiyat avantajý saðlar diye mi düþünüldü?
Projeksiyon yaparken elektik fiyatlarýný mý yanlýþ tahmin ettiler?
Akenerji özelinde bir de Çekler var. Adamlar zaten premium ödeyip Akene ortak oldular, ve akabinde bu yatýrým kararýný beraber aldýlar.
Akýl tutulmasý desek .. 1 milyar dolarlýk Akýl tutulmasý mý olur dersin.
Doðalgaz patlamasý taner yýldýz'ýn enerji bakanlýðý dönemine denk geliyor.
2009-2015...
2014 yýlýndan bir haber...
Yeteri kadar doðalgaz santrali yapýldýðýný ifade eden Bakan Yýldýz, “Þu ana kadar lisans verdiklerimizden, doðal gaz santrali yapmak isteyenlerin önünü kapatmayacaðýz. 2012 Haziran ayýndan önce teþvik alanlarýn teþviklerini kaldýrmayacaðýz. Bu bizim yatýrýmcýya verdiðimiz güvence açýsýndan çok önemli. Ancak, yeni doðal gaz santrallerinin yapýlmasýný teþvik etmiyoruz” dedi.
DOÐALGAZIN ELEKTRÝK ÜRETÝMÝNDEKÝ PAYININ % 33'E ÝNDÝRÝLMESÝ HEDEFÝNE DEVAM
Ýthal edilen doðal gazýn verimli kullanýlmasý kaydýyla meskenlerde ve sanayide kullanýlmasýný istediklerini açýklayan Yýldýz, “Elektrik üretimindeki payýnýn yüzde 33’lere kadar düþürülmesi hedefimizden þuanda vazgeçmiþ deðiliz. Bu hedefimizde devam edeceðiz ama kurak yýllardan dolayý, yaðmurun yerine getiremediði herhangi bir üretim santrali varsa onunda yerine mutlaka elektrik üretmemiz lazým” dedi.
https://www.enerjigunlugu.net/yildiz...giz-11362h.htm
Boþ yapmanýn kitabýný yazmýþsýn havada bulut
En azýndan senin gibi geçmiþe takýlýp,hep ayný teraneleri yazmýyorum.
USTA biz sana geleceði de anlatýyoruz ama senin anlamaya kapasiten yetmiyor ki...
Hemen yanýbaþýnda nurtopu gibi bir nükleer santral kuruluyor. Alým garantili. 1200mw..
Yarin öbür gün 2400 3600 4800 olacak.
Egemer zaten 300-500mw uretiyor. Akkuyu bittiði zaman kime elektrik satacaksýn?
Gelen yanýta bak... sanýrsýn adam AK-ENERJI deðil , AK-KUYU hissesi sahibi... öylesine bilinçli bir yatýrýmcý
bu kafayla AK-bank da AK-enerji' nin bankasý sanýyor olabilir... veya akSA aslinda sabancinin enerji þirketi diyebilir...
Yapacak bir þey yok. Ümitsiz vaka
Yer Ýmleri