Geç hadi makaraný... rakamý tutturamadýk
Ama bu saatten sonra satýp almak riskli.
Gün içi marj artýk +1 / -1tl olacak
Hayýrlý olsun. Kim ki bu mübarek dinçkörklerin sakalýndan bir tel kýl koparýr, bilin ki o kiþi cennetliktir.
Konuyu bilmeyenler için fýkra:
Vaktin birinde köyün birine genç bir hoca tayin edilmiþ. Köydeki eski ve yaþlý hoca ile bir türlü yýldýzlarý barýþmaz ve cemaatin huzurunda birbirleri ile atýþýp dururlar, ilmî ve dînî meselelerde bir türlü anlaþamazlarmýþ. Nihayet yaþlý hoca genç hocayý köyden kovdurmuþ. Genç hoca köyden giderken bir âlim kiþiye rastlamýþ ve baþýna gelenleri ona anlatmýþ. O alim kiþi bu genç hocaya: “Sen birçok þey öðrenmiþsin da ilm-i siyaseti öðrenmemiþsin. Gel benden üç ay kadar ilmi siyaset öðren ve ondan sonra o köye tekrar git” demiþ. Genç hoca siyaset ilmini öðrendikten sonra ayný köye gene gitmiþ. Bakmýþ ki eski hoca gene kürsüde halka yalan yanlýþ konuþuyormuþ. Genç hoca cemaatin huzurunda ayaða kalkarak gür sesiyle þöyle baðýrmýþ: “Ey cemaat! Ben yanýlmýþým. Hatamý anladým ve bu hocanýn ne büyük bir zat, ne büyük bir evliya olduðunu öðrendim. Bu hocanýn sakalýndan bir tek kýl alan, onu saklarsa cennete gider” demiþ ve hocaya yaklaþarak önce ben cennete gitmek istiyorum, deyip hocanýn sakalýndan iki tane kýl koparmýþ. Ondan sonra tüm cemaat hocaya saldýrarak sakalýndan bir tel koparma yarýþýna girmiþler. Hocanýn yüzünde bir tek kýl kalmamýþ ve her tarafý yara bere içinde kalmýþ. Hocanýn bu halini gören genç hoca yaþlý hocanýn yüzüne bakarak: “Ýþte ilm-i siyaset budur. Varacaðýnýz yere, gideceðiniz hedefe durumu ve konumu kotrol ederek ilerlemektir” demiþ.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri