1.09 dolar oldu burlardan satýlýr zarardan kara gecti gibi görünüyor iþhallah SPK ceza kesmez
1.09 dolar oldu burlardan satýlýr zarardan kara gecti gibi görünüyor iþhallah SPK ceza kesmez
Hadi biraz daha boklayalim mükemmel þirketimizi
Yukardaki tablo 1ocak-8nisan arasý
Yeni resim koymaya gerek yok
9-16 nisan arasýnda da sýfýr çekti.
Kapasite kullanim oranini akýllý arkadaþlar hesaplasýn bir zahmet
%25'in altinda oksa gerek
Bu seneki borcu neyle ödeyecek?
Kimin umurunda?
Acaba kaç tavan daha yapacak siz ona bakýn
Kaðýt 5.50-4.00 hareketini son yaptýðýnda þirket PD 110Milyon$ filandý. Sürekli santral üretim kapasite verim paylaþmakla olmuyor bu iþler. "Erzin'i 3 ay kapatmazsa hatýrým kalýr" diyen de benim. Borcu nasýl ödeyecek. Yýllardýr kur farký yemesine raðmen nasýl ödemiþ? Yatýrýmcý Ýliþkileri'nden neden bize "bizim borçla ilgili bir sorunumuz yok ki!" deniyor o halde.
Boklamaya devam edin beni alakadar etmez. Çuval mýzrak ortadayken yapýldý zaten þirket beni al diye baðýrýrken. Bundan sonra gider mi gitmez mi bizim iþimiz deðil. Kimseye al tut sat da demiyoruz. Uyuyan korkunç bir deðer vardý, o deðerin "borç kadar miktarý" ortaya çýktý. Bilançoya bakan ne diyor þimdi? "Hmm borç ödeniyor".
Hadi satsýn bakalým Erzin santralini bugünkü PD ile satsýn bakalým satacak mý. Siz de biliyorsunuz 1.200-1.300 MW yeni nesil santral kapasite kaç para eder.
Kemah projesi de yýlan hikayesi. Bu þirketin elektrik üretim lisansý kaç para eder ondan bahsedin.
Bunu þirketi inceleyen orta düzey biri de bilir. 20 senede bedellinin parasýný ve yatýrýmlarý koyup üstüne de $ enflasyonunu koyarsanýz karþýnýza çýkan rakamlar yukarýda dediðim gibi korkunç oluyor.
O %25 daha da düþebilir olay kapasiteyi coþturmak deðil. Ciroyu baskýlamak. Anlamamak üzerine pozisyon almýþsýnýz, kaldýrýn o takozu kademeden :)
Yatýrým tavsiyesi falan filan deðildir.
Aylýk grafiðimizin son hali. Olmaz diyen bir lale vardý. Bu grafik de ona g...
Buradan sonrasý biraz çetrefilli, ilahlara kalmýþ...
Klasik olacak ama YTD...
![]()
Dil aslandýr, yatar eþikte...
Konuþ lale, konuþ. Yaðmur yaðýyor...
Dil aslandýr, yatar eþikte...
Yer Ýmleri