Originally Posted by
yarasa
Özelleþtirme idaresi, milletin 3-5 dediði piyasada üstelik yabancý paralarýnda artýk deðer kaybettiði bir ülkede benim malým 0,75 diyorsa kusura bakmayýn ama o malý biz alamayýz.
23.09.2021 Tarihinde ihale olmuþ
09.11.2021 Rekabet kurumu onaylamýþ
19.01.2022 Cumhurbaþkanlýðý iptal etmiþ
Son derece sorunlu bir yer olarak görülüyor. Ýptal edilecekse niye rekabet kurumu onayladý,yada ihale edildi. Madem ihale edildi niye iptal edildi.. Alan firma mý beðenilmedi. Fiyat mý düþük bulundu. 2011 de 4 milyara mal edilmiþse niye 10 yýl sonra fiyatý 600 mn. a düþtü. Bir sürü soru iþareti.
2011 de 4 milyara mal olduðu söylenen santral 10 yýlda 1,8 mly kwh elektrik üretmiþ 1,35 mly gelir elde etmiþ. Net gelir deðildir ama öyle kabul edelim .10 Yýlda yatýrýmýn 3 te 1 ini ancak almýþ .Uzmaný daha iyi bilir ama santral verimsiz görünüyor. Ýhale iptal olmasaydý belki daha iyi olur santral düzene girerdi. Burasý bu fiyata al git dendiðine göre en az fiyatýn 2 katý bir yatýrým daha gerekebilir.
Devletle iþ yapmak zor, görüldüðü gibi cazip bir yer deðil. Öyle olsaydý zaten þimdiye bize kalmazdý.
Siz bana tavsiye ettiniz ama ben kimseye tavsiye edemem. Bizden baþka akýllýmý kalmadý .Bu piyasanýn hatýrlýsý var, paralýsý var, kurdu var gitsin onlar alsýnda bir görelim .Kýsaca bu santral bize yaramaz. Emsalde olmaz.
Yer Ýmleri