Bist yetmedi burda da basýyorlar
Fazla zamanýmýz kalmadý tahminen bir bir buçuk yýl, sarkarsa da sorun deðil benim açýmdan, faiz artýrým süreci veya yüksek faiz ortamý ne kadar uzarsa çýkýþ da o denli sert olacaktýr.
Not: sadece btc ve ether
Altlara boðada bakarýz, þu an para sýfýrlama yeri sadece.
Þahsi kanaatlerimdir.
Selamlar
200 haftalýk ortalama grafiðine biraz yakýndan bakalým.
cuma gifleri yeni
11 mayýs 2020'deki 3. halving'de yine mavi renklerdeyiz (200 ortalamaya çok yakýnýz)
halvingden sonra 7 ay yine ortalamaya yakýn seyrettikten sonra kopuþ baþlamýþ.
halving zamaný 9700 - 10k usd civarýndan 69k usd zirvesine koþmuþ. çok iyi hatýrlýyorum uzunca bir süre 58k'da sabit kalmýþtý. hatta Twitter'da 58k gang mahlaslý, bu 58.000'de takýlma olayýnýn geyiðini çeviren amerikalý bir ekip vardý.
deniz buralarý okuyorsan ses et aslaným![]()
Bence halvinge gelmeden önce 60k'larý geçmeli, halvingle beraber 200-250 k aralýðý, arada bir 120-130k'lara kadar bir geri çekilme sonra geri geliyor diyerekten Kasým seçimlerine doðru yeniden milleti mallandýrma ve 250k aralýðý sonrasý malum.
Ralli sonu dibi tahminimce 60k'lar olabilir.
Ama piyasa bu, bende zaten tamamen hayal kuruyorum, elimde hiç bir veri yok
3 yýldýr çantada 60'tanda 30'dan da 15'den de aldým.
benim halving sonrasý (2025-2026 için) fazlasýyla umutlu olma sebeplerim þunlar:
1. Küçük yatýrýmcý tarafý: 2020'ye nazaran bitcoin veya hisse al sat'ý yapan ve kriptoda/borsada rallilerin ne kadar karlý olduðunu yaþarayarak gören çok fazla kiþi var.
sadece Türkiye'de baþlýca kripto borsalarýnda 5m üzeri kullanýcý var ve bu durum dünyada da farklý deðil.
yani perakende kullanýcý tabaný çok geniþledi, olasý bir ralli ciddi fomo'ya sebep olabilir
2. Kurumsal yatýrýmcýlar: blackrock, vanguard, ark invest vb. tüm dev kuruluþlar etf peþinde. er ya da geç amerika'da etf kabul edilecek. kurumsallar ve fonlar tek tuþla btc varlýða sahip olabilecekler. dev para kütleleri bunlar.
3. Regülatörler: farkettiyseniz çin btc yasaklamýþ, hindistan minerlarý kurþuna dizmiþ þeklinde keriz silkeleyici haberler artýk yok. regülatörler bu varlýk sýnýfýný kabul etmiþ durumda ve global bir regülasyon çerçevesi 2025-26'da tamamen netleþmiþ olabilir.
4. Bitcoin fundamentals: bütün bunlarla beraber halvingden birkaç ay sonra arz tarafýndaki düþüþün iyice hissedilir olmasýyla (blok baþýna 3.125 BTC, günde 450 BTC üretilebilecek) 100k psikolojik barajýný epey epey coþkuyla overshoot ederiz gibi geliyor.
yatýrým tavsiyesi deðildir, þahsi fantazyalarýmdýr.
Yer Ýmleri