Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
Kimseye biþey açýklama, bi analiz yapma borcunuz ve zorunluluðunuz olmamakla birlikte tüm iyi niyetli paylaþýmlarýnýz için öncelikle teþekkür ederiz,
Ancak þunu da elliot analizi için belirtmeden geçemeyeceðim müsadenizle,
4800 den 3000 altýný gösteren ama 8000 belki 9-10 bin civarýna yanýlan bir analiz þekli çöptür boþtur böyle saçmalýk olmaz,
Yazý tura atmak gibi biþey, geçen gün de yazdým peki bu analizi yapýp da 4800 civarýndan short açanýn hali ne ola ki?
3200 den aldýk 4800 den satacaktýk, bi ara 3800 den kaçýþ oldu ama 38,2 den döndüðü için 4800 civarý yeniden masaya geldi ve þimdi 8.000 vs vs.Buna hangi ky hakim olabilir ki?
Sadece sizin deðil elliot analizi yapanlarýn tüm analizleri çöp oldu twitterda...
Yazdýklarýmýn þahsýnýzla zerre ilgisi yoktur...
Rica ederim...
Ben þu þekilde bakýyorum. Yanlýþ sayým vardýr. En tehlikelisi. En küçük bir algý bozulmasý bunu yaratabilir.
%100 e ne kadar yaklaþabilirseniz okadar iyi. Eliott güzel yaný tersde kalmayý engeller. Para kazanmak ise sonra gelir.
Zaten tersde kalmayýnca para hafifde olsa en kötüsünden damlamaya baþlar.
Ben alt basamaða A ? yerine A / 1 ? sonra B /2 ? Sonra C/3 ? yazsam kazanc maximuma gidebilirdi.
Öte yandan eðer A olarak kalsa ve B ve C olsa þu an en iyi tahmini yapýlan yer olarak geçerdi burasý. Nasip..
Ýlk önceliðim para kaybetmemek olduðu için oluyor bunlar. Bu çýkýþta para kazandým ama þu anki görünüþe göre yetersiz/zayýf görünüyor.
Hulk grafiðine bakalým. ilk önceliðim kaybetmemek olduðu için en son yaptýðýðý 3' bir dip olsa ve geri çekilme ile bitse tahmini olsa 6 Tl den mallanmýþtým.
.
.
Diðer sorunuz 4800 den short açmayý anca jimnastik hareketi olarak görürüm. Bu da eliott sayesinde.
Þöyle diyelim.
Cebinizde 50 Tl var ve en ideal yerden düþünüyorsunuz ve 4800 short açýyorsunuz. 3300 lerden yapmanýzý eliott engelliyor.
Kayýp : 50 TL Olasý Kazanç : 500 TL den fazla...
Bu þekilde 10 analizden 1 tanesinin tutmasý kayýp/kazanç olmadan kafi.
Ben jimnastikleri böyle oynuyorum.
Psikolojik YAS süreci
81XY de 2 li fibo hedefi vardi çikiþin satmali buradan
http://my.jetscreenshot.com/demo/20190513-xb2u-103kb
Altlarda xrp hep sonradan geliyordu, gece boyu o da yetiþti diðerlerine, assolist en son çýkar hesabý.Konser bitti sanýrým bir süre...
Þu an beni anca sn Kurt anlayabilir. Çünkü kendisi eliott sever birisi.
Psikolojik YAS süreci
Sn kurt büyük olasýlýk þunu düþünüyor.
Bu çýkýþ ana düzeltme A.
Bu A da bir yer, ara tepe 3 olacak bunu 81xx hesapladým. Sonra 4 gelecek düzeltme. Sonra 5 ile bitecek.
Ben 5 i 94xx tahmin ediyorum. Kendisi onaylarmý bilemem.3 ve 4 e bakmadým.
Hepsi doðru olsa B gelecek sonra C gelecek. O da sanýrým 11xxx olur.
Psikolojik YAS süreci
Sn. Secbul,
Sayenizde bir senedir bana göre çok çok önemli bakýþ açýlarý kazandýk. Bu baþlýkta sürekli olup canlý tuttuðunuz, yorum ve bilgilerinizi paylaþtýðýnýz için çok teþekkürler.
Bence bu elliot ya da diðer tüm teknik analizler bulunduðu evrenin kendi doðasýna göre de çok farklýlýk gösterebiliyor zaman zaman. O nedenle belki de beklenmedik anlarda beklenmedik hareketler olabiliyor. Hisse senedi, borsa endeksi, kripto coin'leri yaþayan varlýklar olarak düþünürsek ve Elliot dediðimiz þey de bu canlýlarýn bulunduðu evrendeki hareketlerini, iniþ çýkýþlarýný ve bunlarýn zamanlarýný tahmin etme aracý.
Ancak bu varlýklarýn bulunduðu evrene göre deðiþiyor demek ki bu hareketler. Örneðin bizim BIST borsasý yani bizim hisselerin yaþadýðý evren; hafta sonu kapalý, resmi tatillerde kapalý, gün içi iki seans var sonrasýnda yine kapalý. Ayrýca fiyatlarda taban ve tavan sýnýrý var.
Gelelim kripto borsa evrenine; 365 gün 7/24 açýk. Taban-tavan diye bir limit yok. Böyle bir ortamda özgürce hiçbir kýsýt olmadýðýndan buradaki varlýklarýn hareketleri çok daha sert, çok daha hýzlý oluyor. Sonuç itibariyle her türlü teknik ve elliot analizi beklenmedik þekilde geliþip sýnýrlarýn dýþýna rahatlýkla çýkabiliyor.
Böyle bir ortamda bu analizleri tutturabilmek ayrý bir beceri ve ustalýk istiyor bana göre.
Zaman ve ortam müsait oldukça her daim forumda/baþlýkta olmanýzý bekleriz.![]()
Yer Ýmleri