14850......
14850......
paribuda neden yüksek görünuyor fiyat
GT-I9500 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tesekkurler. yurtdisi sitelerle kiyasladiigim icin yuksek geldi sanirim
GT-I9500 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Lale çýlgýnlýðýndan gram farký yok tek bir lale soðanýna 1 ev parasý verenler olmuþ, buda ayný hikaye. Manipülasyonun aðababasý yapýlýyor.
Facebook davasýndan kazandýklarý 65milyon dolara tanesi 165 dolar civarýndan 380bin adet bitcoin alan ikizlere dikkat diyorum.
Þu anda ilk bitcoin milyarderleri.
JP morgan önce btc alan çalýþanýný iþten atarým dedi sonra kendi 3000dolar civarýndan maliyetlendi.
Bir gün önce bitcoin için olumlu görüþ sundu.
Alým satým platformalarý çökmese güzel trade edilirdi. Neydi o eski manipülasyonlar borsada 30-40 katýna çýkan hisseler.
Alým satan yapanlar için sürprizle karþýlaþmamak için bazý uyarýlar yapamk istiyorum:
Rakamlar büyüdü, iþ çok ciddileþti. Türkiye borsalarýndan 2.5milyar TL lik bitcoin alýnmýþ.
Masak sorunsalý ve gelir vergisi durumlarýna da dikkat etmek lazým. Bankalar bütün bitcoin alým iþlemlerini MASAK'a bildirmek zorunda. Yani kayýt altýna alýnýp takip ediliyorsunuz.
Gelir vergisi ise göktaþlarýndan dahi vergi almak isteyen maliye bakanlýðýmýzýn gözünden kaçmaz. Birisi tutar bimere yazar bu konuyu baþlar inceleme. Vergi inceleme süresi kazancýn elde edildiði yýl dahil 6. yýlýn sonuna kadardýr. Örnek vermek gerekirse bu yýl elde edilen kazancý beyan etmezseniz 31.12.2022 tarihine kadar her an cezalý ödeme emri gelebilir.
Þu an elde edilen kazançlarýn vergisi 6 yýl boyunca karþýnýza çýkabilir. Bunun için bir karþýlýk ayýrmak gerekir.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Bitcoine vergi getirilse bile yasalar geriye yürümez.
Kriptolarýn bu kadar uçup kaçmalarýnýn pek mantýðý yok ne olursa olsun, iþin teknolojik boyutuna vs saygým var ama bu kadar da deðil yani, bitcoini geçtim ethereum naptý da bir yýlda 100 katýna çýktý, potansiyele bu kadar yatýrým yapýlýr mý soru iþareti.
Daha fazla insan duydukça manipülasyona açýk hale geliyor. IOTA, Microsoft mevzusu ortaya çýktý mesela 10 katýna çýktý nerdeyse kýsa sürede sanýrým sonra düzeltmeler falan yedi 4 dolar bandýna düþtü de bilmiyorum mevzu biraz abartýldý gibi gelmeye baþladý bana.
Tren dönmeden trenden inmeyi bilmek çok önemli gibi.
Yer Ýmleri