Rusya Sovyetler döneminde pek çok halký yerlerinden etti, farklý coðrafyalara sürdü hem de acýmasýzca, yok edercesine. Bu halklarýn yerine Rus nüfusu yerleþtirdi zaman içinde ve bu þekilde çevresindeki pek çok devletteki Rus nüfus varlýðýyla þu anda hak iddia etmekte.
Örneðin Kýrým Türkleri, Kýrým Tatarlarý Kýrým yarýmadasýndan sürüldüler. Rusya þimdi oraya yerleþtirdiði Rus nüfus sayesinde oraya çökmüþ durumda.
Aklýma mülteci, sýðýnmacý, kontrolsuz göç þeklinde demografik yapýsý deðiþtirilen kendi ülkemiz geliyor. 20 yýllýk dönemde yapýlmadýk hata, ihanet, kötülük kalmadý yaþadýðýmýz ülkeye.
Hem ekonomik, hem çevresel hem de insanlarý adaletsizlik ve her türlü þiddetle ezerek. Þu anda bölgede yaþananlarýn de bize bir yansýmalarý mutlaka olacak, hem de en hazýrlýksýz ve her açýdan zayýf durumdayken.
Yalanýn evrensel olduðu bir zamanda, gerçeði söylemek devrimci bir eylemdir.
Yer Ýmleri