aþþa 1.2 sayarken aslýnda yukarý 1 2 ise hayatýn kayar eðer kaldýraçLI iÞlem yapýyorsanýz
YAPMAYIN
memeabi dünyaya incir aðcý dikme gözünü seveyim.
malý yýkmýþlar vatandaþa.. düþtükçe asýlýyor parakene..
ralli de kurumsallar patlar..
Memento mori
Doktor biraz daha açýk yazmalýsýn, tam olarak anlayamýyorum.
Dolayýsýyla beni anlayýp anlamadýðýný da anlamýyorum.
Bak ben þöyle düþünüyorum büyük bir ED....
Bu arada bu iyi senaryo, eðer pandemi rallisi tek bir hareketse, tek bir beþliyse, yani baþlayýp bittiyse ve daha üst bir dalganýn düzeltmesiyse bu, buradan karýþýk bir çok ihtimalli, uzun yýllara yayýlan bir düzeltme de çýkar, daha aþaðýlar da bu esnada gündeme gelebilir.
Ama...sýkýntý 2-3 yýl sürecek, yaratýlan para sistemde...petrolü var gazý var...
Almanya ya Fransa ya daha yüzmilyar yüzmilyar silah satacak....uzatmýyayým biliyorsun yaklaþýmýmý...kasa kaybetmez...
Projeksiyonum bu....zigzag düþüþ bekliyorum...C dalgasý geliyor 5 li...bu daha ilk 1-2 si bunun...YTD
![]()
Ýhtimaldir þöyle ki;
FED derse, baþlarým enflasyonuna, dünyada ne ülkeler var %100 enflasyon yaratýyorlar da bir þey olmuyor,
Geri aldýðým tahvil satýþýndan vazgeçtim,
Daha da geri alacam, M2 yi 2x yapacam,
Yeter ki iþsizlik artmasýn, enflasyon fýþkýrýrsa fýþkýrsýn...
Olur o zaman....
Lityum fiyatlarý 2x, 3x artmýþ....dünyanýn rafine kapasitesinin %60 ý Çin deymiþ...Bugün gene Çin e lololo yapmýþlar...
Tesla hatta tüm elektrikli araç pazarý kaygýlý...
Aluminyum uçmuþ, cam þirketleri kapatýyor enerji maliyeti yüzünden...
Sýnýrsýz para yaratýldý, para arz çarpaný sýfýrlandý...yetmedi elden para daðýtýldý...bir zirve oluþtu...M2 ile eþ zamanlý kývrýldý aþaðýya..
Daraltýyor bilançosunu, hatta hýzlandýrdý, faizi arttýrýyor...
Nereye 5 e gidiyor diyorum....
Ýnþallah o 3 dediðiniz yer 5/5/5 deðildir diyorum.
Yani bir mantýk geliþtiriyorum....Bisti boþverin...orada titanizm ilkeleri geçerli, yaþasýn kötülük yani (?)...
![]()
Yani ben aslýnda teknik analizciyim...
Bu formasyonlar max 2-3 aylýk formasyonlardýr, 6-8 haftalýk...
3 yýllýk bir OBO görüntüsü zorlama...Bariz bir ayrýþmýþ baþ görünmeli, boyun belli olmalý...
Son zamanlarda, zirvelere TOBO diplere OBO veya herþeyi bir formasyona benzetme eðilimi var TA da...
Bu da TA nýn yetersiz kalmasýndan kaynaklanýyor, zirveyi aþýnca mesela fiyat son formasyonun boyu ölçülüp bir kat daha ekleniyor hedef belirlemek için, neden çünkü baþka bir þey yok kullanabilecek...
Harmonikler olabilir, hepsi aslýnda elliott düzeltme kalýbý...hatta eksik tamamýný karþýlamýyor..
Bence OBO yok...çünkü omuz yok...baþ yok...boyun yok...zorlama bakýþ...bence..
![]()
not aldým... algým bozuluyor olabilir..
þu 2012 den gelen para pompasý olayý... bütün setleri bozuyor..
turuncu trend mavi kutu..
açýk açýk yazayým kývýrmadan...
adamlar popaladýklarý balonu, bize þiþmiþ fiyattan bak %50 indirim var diye kilitlerler mi daralýyorum..
zakko da 90% indirim don 4000 lira gibi..
neticede o turuncunun üstü tamamen QE...
![]()
Memento mori
Yer Ýmleri