çimento þirketlerinden yükselmeyen bir tek yibitaþ kaldý. son günlerde bir yukarý hareket hazýrlýðý olduðunu düþünüyorum. teknik göstergeler güçlü al diyor. 3200e kadar kýsa vade hedefi görünüyor. yatýrým tavsiyesi deðildir.
çimento þirketlerinden yükselmeyen bir tek yibitaþ kaldý. son günlerde bir yukarý hareket hazýrlýðý olduðunu düþünüyorum. teknik göstergeler güçlü al diyor. 3200e kadar kýsa vade hedefi görünüyor. yatýrým tavsiyesi deðildir.
Teþekkürler.Orayý bir kýrsa zaten Aylardýr 2300 2700 arasýnda hareket ediyor.
hocam çimento þirketlerinin kaç tanesi kardaki? karda olanlarýnda finansal durumu genelde yibitaþa göre dha kötü durumda. misal bir bolu çimento veya afyon çimento. bunlar uçtu, ama finansal durumlarý çok kötü yibitaþa göre.
yakýnda inþaat sektörü canlanýnca en hýzlý toparlanacak þirketlerden birisi ybtas.
herkes yükselmemiþ çimento þirketi arýyor fellik fellik. ama bulamýyorlar.
ybtas ýn tek dezavantajý var. o da piyasa öncesi iþlem platformunda bulunmasý nedeniyle maruz kaldýðý iþlem kýsýtlamalarý. yoksa diðer çimento þirketlerinin en az yarýsýndan daha iyi durumda.
ayrýca grafiðini inceledim. çýkýþ sinyalleri var. yakýnda arkasýndan baktýrýr diye düþünüyorum.
Herkes bir umutla bekliyor,,8-10 yýldýr bekleyenler var,,ha bugün,ha yarýn verir,milletin parasý eridi,,üstelik 8-10 yýlda %1000 e yakýn çoðu hisse prim yaptý,
100 bin sermaye ile þirketim diye ortalýkda geziyor,utanma da yok.
Kabahat spk da,,,,,kabahat sermaye piyasasýný geliþtirmeyenlerde,derinliði artýrmayanlarda.
Sýð piyasada da,yabancýlar dalga geçiyor,bir aþaðý bir yukarý cirit atýyorlar,zavallým bist yönetimi de ona buna ceza vererek,"pantolon yamamaya" çalýþýyor.
YORUMLAR TAVSÝYE NÝTELÝÐÝ TAÞIMAYIP YATIRIM DANIÞMANLIÐI KAPSAMINDA DEÐÝLDÝR. YATIRIMCI PROFÝLÝNÝZE UYMAYABÝLÝR.
sermaye konusunu küçük görmeyin. mesela çimbeton: özsermaye 44 milyon sürekli zarar yapan bir þirket. yibitaþ tan daha küçük. ama son çýkýþta %50 prim yapmýþ.
yibitaþ ise 130 milyon özsermayeli. sadece %10 prim yapmýþ.
yibitaþ da sermaye artýrýmý yapacaktýr. Votorantim þirketi elinde fiziki olarak hisse senedi bulunduran hissedarlarýn kayýt altýna alýnmasý sürecinin bitmesini bekliyor. ondan sonra borsa istanbula kotasyon süreci tamamlanacak ve sýra sermaye artýrýmý iþine gelecek. bu süreçte hissesini artýran karlý çýkacak. artýk çýkýþ süreci baþladý. 9 ay sonra ybtasý 12.000-15.000 lerde görebileceðimizi düþünüyorum.
Aþaðýda, votorantimin sitesinde de yazdýðý gibi...
O süreç 2018 sonunda bitecek, kaydileþtirimeyen hisseler YTM ye geçecekti...
Sisteme dýþý kalanlarda YTM tarafýndan satýlacaktý 3 ay içinde...
Belki ardýndan votorantim hisseleri toplayacak veya çaðrý yapacaktý...
AYM bu kararý iptal edince ortada kaldýk...
Sanýrým, Dýþarýda olan %17 lik hisselerinde %6 civarýnda kaydileþmesi yapýlmýþ...
Bu hisseyi yýllýk 25 milyonluk kar bile götüremedi...
Belki zarar götürür, kim bilir...
Ýþlem Platformunda (PÖÝP) iþlem görmektedir.
Anayasa Mahkemesinin iptal kararý öncesi, Sermaye Piyasasý Kanunu 13. Maddesinin
4.bendi Kaydileþtirilmesine karar verilen sermaye piyasasý araçlarýnýn Kurulca
belirlenen esaslar çerçevesinde teslimi zorunludur. Teslim edilen sermaye piyasasý
araçlarý kendiliðinden hükümsüz hâle gelir. Teslim edilmeyen sermaye piyasasý
araçlarý ise kaydileþtirilme kararýndan sonra borsada iþlem göremez, aracý kurumlarca
bu sermaye piyasasý araçlarýnýn alým satýmýna aracýlýk edilemez ve katýlma belgelerinin
geri alýmý yapýlamaz. Kayden izlenmeye baþladýðý tarihi izleyen yedinci yýlýn sonuna
kadar teslim edilmeyen sermaye piyasasý araçlarý YTM'ye intikal eder. Bunlarýn
üzerindeki sýnýrlý ayni haklar kendiliðinden sona ermiþ sayýlýr. Bunlar YTM'nin hesabýna
geçmesinden itibaren üç ay içinde satýlýr. Þeklindeydi.
Anayasa Mahkemesinin 12.11.2015 tarihli ve 29530 sayýlý Resmi Gazetede
yayýmlanan 22.10.2015 tarihli ve E.2015/29, K.2015/95 sayýlý kararýyla üçüncü
cümlede yer alan "ve katýlma belgelerinin geri alýmý yapýlamaz." ifadesi ile dördüncü,
beþinci ve altýncý cümleleri ("Kayden izlenmeye baþladýðý tarihi izleyen yedinci yýlýn
sonuna kadar teslim edilmeyen sermaye piyasasý araçlarý YTM ye intikal eder.
Bunlarýn üzerindeki sýnýrlý ayni haklar kendiliðinden sona ermiþ sayýlýr. Bunlar YTM nin
hesabýna geçmesinden itibaren üç ay içinde satýlýr.") Anayasanýn 13 ve 35 nci
maddelerine aykýrýlýk teþkil ettiði gerekçesiyle iptal edilmiþtir.
Bu iptal iþlemi ile kaydileþmeye iliþkin süre sýnýrlamasý ortadan kalkmýþ olup,
YTM ye intikali de yapýlmayacaktýr. Ancak, sermaye piyasasý araçlarýný elinde
bulunduran ortaklarýmýzýn, alým satým iþlemlerini borsada yapabilmesi için,
kaydileþtirme iþlemlerini yapmasýna iliþkin zorunluluklarý devam etmektedir.
Deniz dibinden inci çýkarmak isteyen; vurgun yemeyi göze almalý..
endeksin ekside kapattýðý bir günde çimento þirketlerinin günlük getirisine bir bakýn. hepsi çýkmýþ, yibitas kalmýþ. evet ama endeks çýkmazken neden bu hisseler çýkýyor? çünkü bunlar çimento hissesi. çünkü faiz indirimi var, çünkü bu sektörde canlýlýk bekleniyor. yibitaþ da bir çimento hissesi. diðer çimentolardan karlarý cebe koyanlar hangi çimento uçmadý diye bakacaklar...ELWrl38WwAEd1IX.png
Yer Ýmleri